F1: nincs pilótakérdés a Haasnál, és a főszponzor is „marad”

Vágólapra másolva!
2019.07.22. 20:55
null
Visszatérnek a tavalyi színekhez? (Fotó: AFP)<br />
Alaposan kiakadt a Formula–1-es Haas istálló csapatvezetője, Günther Steiner a Brit Nagydíjat követően, mivel a futam elején két versenyzője egymással ütközött, s rövid úton mindketten feladni kényszerültek a futamot. Noha Steiner első felindultságában még arra utaló nyilatkozatot tett, hogy nem elképzelhetetlen a személyi változtatás a versenyzőik között, a Német Nagydíjhoz közeledve már úgy fogalmazott, a 2020-as szezon előtt nem gondolkodnak pilótacserén.

 

A Brit Nagydíj után a Steiner-nyilatkozatot követően hamar beindult a találgatás a paddockban, hogy mégis milyen jövő várhat a Haas két pilótájára. Az viszonylag hamar kiderült, hogy Kevin Magnussen és Romain Grosjean párosa közül főleg utóbbi van bajban.

64. NÉMET NAGYDÍJ
JÚLIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
JÚLIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 28., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 4., 15.10
34. Magyar Nagydíj
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj

A francia idén folyamatosan önmagát alulmúlva teljesít, mindössze két pontot tudott szerezni, ráadásul mindenkinél többször, összesen öt alkalommal esett ki a versenyekből. Ezért kapott szárnyra a pletyka, hogy Grosjean helyére már a Német Nagydíjon a Mercedesnél tesztpilótaként tengődő Esteban Ocon ülhet be, s a következő idényben Magnussen sem marad már a csapatnál: Sergio Pérez válthatja.

„Versenyzőink helyzete nem változott. A nyári szünet előtt biztosan nem hozunk semmilyen döntést, főképpen nem a 2020-as idényről” – jelentette ki a Speed Week magazinnak Günther Steiner.

Steiner szavait támasztja alá Grosjeannak a nyilatkozata is, a francia ugyanis úgy készül, hogy ő ül majd az egyik Haasban a Német Nagydíjon, amelyen tavaly a hatodik helyen zárt.

„Ugyanúgy készülök Hockenheimre, mint eddig minden versenyre. Az a célom, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam egy jó versenyen, amelyre utána büszkén tekinthetek vissza. Ha ez a pontszerzést jelent, az nagyszerű” – idézi a francia pilótát csapata hivatalos honlapja.

Ami pedig a főszponzor körül kialakult hercehurcát illeti, a pletykák szerint itt is várható némi változás. Mint ismert, a Rich Energy vezérigazgatója bejelentette, hogy cége elhagyja a Haast a gyenge eredmények miatt, ezt követően viszont kiderült, hogy ez csak Ted Storey magánakciója volt, a Rich kisebbségi tulajdonosai az együttműködés folytatása mellett döntöttek, s kirakták Storeyt a cégből.

A Rich a legutóbbi futam óta átnevezte magát Lighting Voltra, de azt még nem tudni, hogy a Haas autón ez miképpen jelenik majd meg. A csapat egyik tweetje szerint nem zárható ki, hogy az istálló visszatér a korábbi években használt fehér-piros-fekete festéshez.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik