F1: nincs napirenden Ricciardo szerződéshosszabítása a McLarennél

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 15:24
null
Daniel Ricciardo mclarenes szerződése 2023 végén jár le (Fotó: AFP)
Bár a McLarennél elégedettek Daniel Ricciardo teljesítményének javulásával, egyelőre nem téma az ausztrál pilóta esetleges új szerződése. Zak Brown, az istálló ügyvezetője ráadásul megemlített néhány versenyzőt, akinek az (esetleges Formula–1-es) jövőjéről szintén nem feledkezhetnek meg a McLarennél.

 

A 2023-as idény végéig köti szerződés Daniel Ricciardót a McLarenhez, s bár a csapattársával már az idei szezont megelőzően hosszabbítottak, az ausztrál pilóta jövőjének megvitatása egyelőre nem szerepel a McLaren elsődleges teendői között. Zak Brown, az istálló ügyvezetője örömmel látja, hogy Ricciardo egyre jobban teljesít, ám azt is tudja, hogy még nem teljesen barátkozott meg az idei autójával.

„A versenyeken nagyon erősen teljesít, sokkal jobban, mint az időmérőkön – vélekedik Brown. – Hallgattam, ahogyan beszélt a csapattal ezen a héten, és nem úgy érződött, hogy mindent kihozott eddig az autójából, de nagyszerű a kapcsolata Landóval, és mindenkit jól ismer a csapatból. Jó volt neki, hogy több év után újra versenyezhetett Ausztráliában. Feltöltődött, látta a családját, mi pedig örültünk, hogy újra csúcsformában láthattuk."

Persze a szerződéshosszabbítás halogatása kapcsán felvetődött, hogy a McLarennél esetleg mást választanának Lando Norris csapattársának. Brown nem is titkolja, hogy több jelöltjük is akad, ám ezt a döntést nem a közeljövőben kell meghozniuk.

„Egy közös évünk még biztosan van, de szeretünk hosszabb távban gondolkodni, ezért tesztelünk Patóval és Coltonnal – árulta el az amerikai szakember. – Ott van a Formula–4-ben Ugo is, aki már az első versenyén a pole-ból rajtolhatott. Szóval úgy hiszem, hogy nem lehet túl korán elkezdeni a tervezgetést, de nem kell sietnünk sem.”

Brown többek között Pato O’Wardra célzott, aki már két éve versenyez a McLaren színeiben az IndyCarban, illetve Colton Herta neve is felvetődött. Utóbbi hamarosan tesztelheti az istálló egy korábbi autóját. Ugo Ugochukwu tavaly került a McLaren kötelékébe, ám a 15 éves amerikai versenyző nagy valószínűséggel még nem veszélyes Ricciardo jövőjére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik