Vettel és Stroll mellett Hülkenberg is az Aston Martin munkáját fogja segíteni (Fotó: Twitter/AstonMartinF1)

 

Nico Hülkenberg 2019 végén szorult ki a Formula–1 mezőnyéből, de 2020-ban is részt vehetett három nagydíjon, miután először az akkor még Racing Point néven futó istállónál először a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítette a két silverstone-i versenyen, majd az ugyancsak megfertőződő Lance Stroll helyét foglalhatta el Németországban.

Arról már jó ideje pletykáltak, hogy a német versenyző az idén is harmadik számú versenyző lehet az Aston Martinnál, azonban a hivatalos megerősítés egészen mostanáig váratott magára. A csapat közlése szerint a német a tartalék, valamint a fejlesztő versenyző feladatait fogja ellátni.

„Ezekben a nehéz időkben különösen fontos egy jó képességű és tapasztalt harmadik számú versenyző. Nico tavaly bizonyította, hogy egy pillanat alatt be tud ugrani az autóba, és képes azonnal nagyszerű munkát végezni. Most a szerepköre magába foglalja a további felkészülést is, és tudjuk, hogy számíthatunk Nico kiváló munkájára" – állt a csapatfőnök, Otmar Szafnauer közleményében.

„Mindenekelőtt nagyszerű, hogy jó előre aláírtuk ezt a szerződést, hiszen tavaly meglehetőségen kevés időm volt arra, hogy felkészüljek a beugrásra. Nagyon örülök, hogy újra azzal az istállóval dolgozhatok, amelyiknél már több alkalommal is vezethettem a pályafutásom során. Természetesen remélem, hogy Sebastiannak (Vettel) és Lance-nak (Stroll) problémamentes idénye lesz, ugyanakkor a csapat tudja, hogy számíthat rám, és beugorva is képes vagyok jól teljesíteni. Készen állok a kihívásra, és emellett érdekes lesz segíteni az alakulat fejlődését az idény során, és már alig várom, hogy néhány remek köridőt is előhúzhassak" – nyilatkozta Hülkenberg.