F1: Nem tudtam megbízni a Mercedes hátuljában – Bottas

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 18:59
null
Bottas nem lesz könnyű helyzetben a versenyen (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas az állítása szerint nem tudott megbízni az autója hátuljában az Emilia-romagnai Nagydíj időmérőjén. A pilóta nem érti, mi történhetett.

 

Valtteri Bottas pénteken még mindkét szabadedzést az élen zárta, s bár elmondása szerint a nyolcadik helyen zárt harmadik gyakorlást követően jó formában kezdte az időmérőt, végül nem tudott javítani a szombat délelőtti eredményén.

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:15.551
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.958
Időmérő: 1. Hamilton 1:14.411
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Egyáltalán nem ez volt a célom, főleg azt követően, hogy ilyen jó érzésekkel vágtam neki a kvalifikációnak. Az első Q3-as körömben viszont szélesre futottam a 2-es kanyarban, és hirtelen kitört a kocsi hátulja, aminek következtében nagyon sok időt vesztettem. És valami hasonló történt a második próbálkozásomkor is. Egyszerűen nem tudtam megbízni az autó hátuljában, és ez valami olyasmi volt, amit egyáltalán nem éreztem előtte az időmérőn. Nem tudom, mi történt, szóval még ki kell vizsgálnunk, de az biztos, hogy nagyon csalódást keltő" – idézte a finnt a Formula–1 hivatalos oldala.

„Nem olyan érzés volt, mint Bahreinben, inkább a kanyar bejáratán éreztem, ilyesmi pedig még soha nem fordult elő velem. Most meg kell néznünk, hogy minden rendben van-e a kocsival. Nem ideális a helyzet" – tette hozzá.

Bottas nem lesz könnyű helyzetben a versenyen, hiszen amellett, hogy a 2012-es Malajziai GP-t követően most van legközelebb egymáshoz az első nyolc helyezett, az imolai pályán meglehetősen nehéz előzni, így leginkább abban bízhat, hogy a közepes keveréken tudja tartani a pozícióját a lágyon indulókkal szemben, s hogy azt követően jól jönnek ki a kerékcserék a számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik