F1: Nem tudott előzni – Marko beszélt Gasly lefokozásáról

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.08.14. 13:45
null
Marko szerint a Red Bullnak reagálnia kellett Gasly gyenge teljesítményére (Fotó: AFP)
Kemény kritikával magyarázta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója és juniorprogramjának vezetője, hogy miért hajtottak végre cserét Pierre Gasly és Alexander Albon között az idény közben.

 

Bár az nyilvánvaló volt, hogy Pierre Gasly nem tudta felvenni a ritmust, amióta „előléptették” Red Bull-versenyzővé, ám mégis hirtelennek mondható a döntés, mely szerint az ülését átadták Alexander Albonnak az idényből hátralévő kilenc futamra. A thaiföldi újonc úgy érzi, hogy megfelelően felkészült a nehezebb feladatra, Helmut Marko pedig elmondta, hogy mi állt Gasly visszafokozása mögött.

„Gaslynak problémája volt, amikor forgalomba került – mondta a Red Bull tanácsadója. – Pozíciókat veszített és nem tudott előzni. Reagálnunk kellett, így lehetőséget adtunk Albonnak a szezon hátralévő részére. Gasly elfoglalja a helyét a Toro Rossónál, aztán meglátjuk, hogy ki vezet jövőre Max mellett.”

Verstappen két győzelmet és összesen 181 pontot szerzett az idén, ráadásul csupán 7 pont a lemaradása a világbajnoki összetett második helyén álló Valtteri Bottasszal szemben. Gasly a Red Bullnál futott versenyek alatt 63 pontig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik