F1: „Nem szeretnénk egy frusztrált Alonsót a Renault-nál”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.30. 10:38
Cyril Abiteboul, a Formula–1-es Renault ügyvezetője nem kertelt: Fernando Alonso helyében nem térne vissza korábbi csapatához a 2018-as szezonra.

A kétszeres világbajnok spanyol jövőjével kapcsolatban rengeteg a találgatás, miután Alonso szerződése a jelenlegi kiírás végén lejár a McLaren-Hondával. A 36 esztendős pilóta a hírek szerint több istállóval, köztük a Renault-val is egyeztetett már a folytatásról.

Igen ám, de most Cyril Abiteboul, a franciák ügyvezetője is szót ejtett Alonsóról – Abiteboul nem kertelt, a spanyol helyében egyelőre nem szerződne vissza korábbi kenyéradójához.

„Nagyon fontos az időzítés, Alonso esetében úgy vélem, ő minél hamarabb olyan csapatot szeretne, amellyel a világbajnoki címért küzdhet. Én aggódom a Renault jövőjét illetően, tisztában vagyok vele, hogy nekünk még időbe telhet, hogy olyan autót rakjunk Alonso alá, amivel esélye is lenne erre. Az pedig egyértelmű, hogy nem szeretnénk egy frusztrált Alonsót az istállónál.”

Abiteboul Robert Kubica kapcsán is beszélt.

„Sajnos van egy korlátozás, ami miatt nem tudunk több tesztet beiktatni. Ahogy a fiataloknak, úgy Kubicának is végig kell járnia az utat, hogy ismét az F1-ben versenyezhessen, a szabályok miatta sem változnak meg. Sosem neveztem Robertet B- vagy C-tervnek. A nagy kérdés az, képes-e újra a Formula–1-ben versenyezni. Ha erre a válasz egyértelmű »igen« lenne, úgy most önök fel sem tették volna nekem ezt a kérdést.”

„A válasz egyelőre számunkra sem világos. Mindenesetre sokaknak vonzó a Renault, miután a kocsink körülbelül a negyedik leggyorsabb a mezőnyben. Ezért több lehetőségünk van, szeretnénk minden opciót megvizsgálni, mielőtt meghozzuk a végső döntést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik