Daniel Ricciardo cáfolja a távozásáról szóló pletykákat (Fotó: AFP)

 

A 33 éves pilóta szerdán a 7.2 millió követővel rendelkező Instagram-oldalán reagált az F1-es jövőjét érintő találgatásokra.

„Szeretném, ha tőlem hallanátok, hogy nem hagyom el a sportágat, 2023 végéig elköteleztem magam a McLarennél. Elismerem, hogy nem mindig könnyű, de miért is lenne az? Fáradhatatlanul dolgozom a csapattal együtt azon, hogy rendbe tegyük az autónkat és visszatérjünk vele az élmezőnybe, ahová tartozik” – írta Ricciardo, aki tavaly megnyerte az Olasz Nagydíjat Monzában, az a siker pedig az első McLaren-futamgyőzelem volt 2012 óta. Ricciardo mögött ráadásul azon a versenyen csapattársa, a brit Lando Norris ért célba másodikként.

A nyolcszoros futamgyőztes Ricciardónál a McLarennél hosszú évekre szóló szerződéssel rendelkező Norris jobban teljesít, tavaly hatodik lett az összetettben 160 ponttal, míg az ausztrál nyolcadikként zárt 115-tel. A mostani idény eddigi 11 viadalán Norris 64 pontot szerzett, Ricciardo csak 17-et.

A rutinos ausztrál versenyző helyére többen is pályáznak, például honfitársa, a tavaly Formula–2-es bajnok, jelenleg az Alpine teszt- és tartalékversenyzőjeként dolgozó Oscar Piastri.

Az idei Formula–1-es idény a jövő hétvégén sorra kerülő Francia Nagydíjjal folytatódik.

Ricciardo Instagram-sztorija (Fotó: Instagram)