F1: nem lesz pilótafelvonulás és hagyományos eredményhirdetés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 09:55
null
Nem lesz pilótafelvonulás és hagyományos eredményhirdetés (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett kényszerleállás utáni újraindulás változásokat hoz a Formula–1-be: a futamok előtt nem rendezik meg a pilóták felvonulását és a versenyek végén elmarad a hagyományos, pezsgős eredményhirdetés is.

 

Ross Brawn, az autós gyorsasági világbajnokság sportigazgatója azt mondta, a terv az, hogy az aszfalton díjazzák a dobogósokat.

„Ez egy lehetőség: az autókat felállítjuk egymás mellé, s a pilóták eléjük állnak” – fogalmazott. A brit szakember hozzátette: a trófeaátadás nem történhet a megszokott módon, mert akkor nem lehet tartani a megfelelő távolságot. Elmondta, vannak ötletek a módosításra, de ezeket még televíziós szempontból meg kell vizsgálni.

A korábbiakkal ellentétben a rajtok előtt a 20 versenyző nem állhat szorosan egymás mellett, hogy meghallgassa a házigazda ország himnuszát, és a hagyományos felvonulás, amelynek során a pilóták egy nyitott tetejű buszon körbeutazzák a pályát és közben interjút adnak, sem megoldható – jelentette ki Brawn.

„A múltban alkalmazott gyakorlat egyszerűen nem alkalmazható” – utalt arra, hogy a rajt előtti tömeg a rajtrácson egyelőre szintén a múlté.

A 65 éves sportvezető ezzel együtt biztos abban, hogy a júliusban nézők nélkül újrainduló sorozat érdekes és izgalmas lesz.

„Egyszerűen csak más lesz. Új szabvány szerinti” – mondta.

A szezonrajtot július 5-én, az ausztriai Spielbergben tartják, a Magyar Nagydíjra július 19-én kerül sor. Eddig nyolc európai futam szerepel a versenynaptárban, az F1 vezetői az év végéig összesen 15-18 viadal lebonyolításában reménykednek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik