F1: Nem lep meg, hogy nem megy Kiminek - Massa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 13:00
null
Massa <a href="http://www.nemzetisport.hu/f1/f1-massa-szerint-problemas-lesz-az-alonso-rikkonen-paros-2297175">előre megmondta, </a>hogy Räikkönennek nem lesz könnyű a Ferrarinál (Fotó: Reuters)
Marco Mattiacci, a Ferrari új csapatfőnöke a Monacói Nagydíjon jutott el arra a pontra, hogy véleményt formáljon az istállóról, és kifejtette, nemcsak a pályán, hanem azon kívül, a döntéshozatalok terén is lassú a Scuderia. Felipe Massa azt mondta, nem lepi meg, hogy Kimi Räikkönen képtelen versenybe szállni Fernando Alonsóval.

A Ferrari új csapatfőnöke, Marco Mattiacci április végi kinevezése óta alig állt a nyilvánosság elé, és amikor megtette, akkor sem mondott konkrétumot istállója szerepléséről. A Monacói Nagydíj után viszont megtört a jég, és betekintést engedett jövőbeli elképzeléseibe. A korábban a Ferrari észak-amerikai divízióját irányító szakember első lépésben hatékonyabbá és gyorsabbá szeretné tenni az alakulat döntéshozatalát.

„Az elmúlt hat hétben részletesen kiértékeltük, milyen lehetőségeink vannak a fejlődésre rövid, illetve hosszabb távon, hogy a Ferrarit újra a legmagasabb szintre emeljük. Nyilvánvaló okok miatt konkrét területeket nem említek, az azonban világos, hogy az egész szervezet munkamódszerein kell változtatnunk. A Scuderiát nem csak a pályán, a döntéshozatal során is fel kell gyorsítanunk" – mondta Mattiacci, s azt sem rejtette véka alá, hogy a változások új emberek érkezésével is járhatnak. Azt azonban tagadta, hogy megkörnyékezte volna Adrian Neweyt, a Red Bull tervezőzsenijét.

Felipe Massát korábbi csapata szerepléséről kérdezték, és azt mondta, nem lepte meg, hogy Kimi Räikkönen szenved Fernando Alonso mellett, mi több, előre megjósolta, hogy ez lesz.

„Nem lep meg a Fernando és Kimi közötti különbség. Számítottam erre, hiszen Fernando köré épült a Ferrari, ráadásul az ő vezetési stílusa sokkal jobban megfelel az idei követelményeknek. Nagyon erős személyiség, minden úgy alakul, hogy neki jó legyen" – mondta Massa, hozzátéve, Räikkönen csak akkor győzheti le Alonsót, ha az ízléséhez tökéletesen passzoló autót kap.

A Ferrarinál azonban James Allison műszaki vezető a Monacói GP után elmondta, Alonso és Räikkönen is ugyanolyan problémákkal küszködik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik