F1: nem Leclerc az egyetlen a Ferrari listáján Räikkönen pótlására?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 12:48
null
Magnussen már nem a vitatható manőverei miatt került a figyelem központjába (Fotó: AFP)
Egyre erősebbek a pletykák Kimi Räikkönen visszavonulásáról, de talán az még ennél is jobban érdekel sokakat, hogy kivel pótolja a Ferrari a finn versenyzőt. Eddig Charles Leclerc-től indultak el ilyen jellegű pletykák, ám a monacóinak ez az első éve a királykategóriában, így a Ferrari vélhetően tapasztaltabb versenyzőt szeretne Räikkönen helyére. Így került szóba Kevin Magnussen neve. 

 

Az egyik olyan kérdés, amely a legtöbbeket érdekel jelenleg a pilótapiacot illetően, az Kimi Räikkönen esetleges visszavonulása. Egy ideje már rebesgetik ugyanis, hogy a finn világbajnok a szezon végén elhagyja a Formula–1-et, ez esetben csapatának, a Ferrarinak szerződtetnie kell valakit a helyére.

31. OSZTRÁK NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.839
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.579
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:04.070
Időmérő edzés: 1. Bottas 1:03.130
VASÁRNAP
Verseny: 1. Verstappen, 2. Räikkönen, 3. Vettel
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 8., 15.10:Brit Nagydíj
Július 22., 15.10:Német Nagydíj
Július 29.,15.10:Magyar Nagydíj

Az utóbbi hetekben főként Charles Leclerc neve került szóbaSebastian Vettel jövő évi csapattársát illetően, ám mára nem a Sauber újonca az egyetlen, akivel kapcsolatban elindultak a találgatások. Az idei szezonban remek teljesítményt nyújtó – bár olykor a túl kemény manőverei miatt kritizált – Haas-pilóta, Kevin Magnussen is a figyelembe központjába került Räikkönen esetleges visszavonulása kapcsán.

A dán versenyző 37 pontot gyűjtött eddig a 2018-as idényben, ezzel ő áll a legelőkelőbb helyen a vb-pontversenyben a topcsapatok versenyzői mögött. Magnussen a 2017-es szezont megelőzően csatlakozott a Haashoz, az akkor aláírt kétéves szerződése viszont a szezon végén lejár. A dán azonban egyelőre csak egy csapatban gondolkodik a jövőt illetően.

„Közel állunk a megegyezéshez, és szeretek a Haasnál versenyezni – mondta Magnussen.Még ha kapnék is ajánlatot valamelyik topcsapattól, akkor sem tudnék elképzelni jobb helyet a számomra. Mellesleg nem keresett meg egyik topcsapat sem. Persze, mint sokan mások, én is arról álmodom, hogy egy ilyen istállónál versenyezhetek, de jelenleg a Haasra fókuszálok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik