F1: Nem érne sokként, ha Hamilton visszavonulna – Brown

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.01.20. 15:41
null
Hamilton némaságba borult az idényzáró óta (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown úgy véli, nem szabad egyáltalán magától értetődőnek venni, hogy Lewis Hamilton 2022-ben is a mezőny tagja lesz.

 

A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton a botrányos véget ért 2021-es idényzáró Abu-dzabi Nagydíj óta némaságba borult a közösségi oldalain, és a Nemzetközi Automobil-szövetség év végi díjkiosztó gáláján sem jelent meg, miközben folyamatosak a találgatások az esetleges visszavonulásával kapcsolatban.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown szerint ezeket a híreszteléseket nem szabad félvállról venni, meglátása szerint ugyanis egyáltalán nem kizárt, hogy a brit valóban nem tér vissza a versenypályára 2022-ben.

Nem ismerem annyira Lewist. Nem érne sokként, ha valóban abbahagyná, szóval szerintem senki ne vegye magától értetődőnek, hogy folytatja. Az én személyes véleményem szerint nem hagyja itt az F1-et, ugyanakkor nem becsülhetjük le vagy vehetjük semmibe a frusztrációját és a dühét.Talán még nem hozott döntést, és még időt szeretne hagyni magának, hiszen ha egyszer elhatározza, akkor már nem táncolhat vissza" – kezdte a Racer.comnak adott interjújában.

„Szóval nem hiszem, hogy kizárhatnánk vagy félvállról vehetnénk ezt az opciót. Noha személy szerint úgy érzem, hogy még mindig égető vágyat érez a versenyzés iránt, és végső soron ez alapján fog döntést hozni, ez csak egy ember véleménye."

„Ő egy autóversenyző, aki épp a csúcson van. Biztos vagyok benne, hogy nagyon dühös, de az autóversenyzők versenyezni akarnak. Igazi harcosnak tartom, aki vissza akar térni és meg szeretné nyerni a nyolcadik bajnoki címét. Nem hiszem, hogy készen állna a visszavonulásra. Nem beszéltem vele, de ha szögre akasztja a bukósisakját, akkor onnan nincs visszaút. Persze van mód a visszatérésre, mint ahogyan azt egyesek megmutatták, de nem hiszem, hogy ő készen állna arra, hogy abbahagyja, és szerintem nem fogja hagyni, hogy egy incidens visszavonultassa őt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik