F1: Nem a pénz jelenti a vitapontot Hamiltonnál – Domenicali

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 15:19
null
Domenicali bízik benne, hogy Hamilton marad még az F1-ben (Fotó: AFP)
A Formula–1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali bízik benne, hogy a Mercedes hamarosan bejelenti Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását, de tisztában van vele, hogy a hétszeres világbajnok meghatározó döntés előtt áll.

 

Mint ismert, Lewis Hamilton szerződése a 2020-as év végén lejárt a Mercedesszel, s mivel azóta sem történt bejelentés a hosszabbításról, a hétszeres világbajnoknak továbbra sincs ülése a március végén elrajtoló idényre. A sorozatban hét egyéni és konstruktőri címet nyerő istálló március 2-án tart online autóbemutatót, amelyen mindkét versenyzője részt vesz, így addigra borítékolható, hogy megtörténik a bejelentés.

Sok híresztelés napvilágot látott már azzal kapcsolatban, miért nem jutottak még megállapodásra a felek, egyesek szerint a fizetés, míg mások szerint az új kontraktus időtartama jelentheti a fő vitapontot. Míg az expilóta, Ralf Schumacher kínosnak tartaná, ha valóban a pénzügy okozná a fennakadást, a Formula–1 vezérigazgatói posztját az idei évtől betöltő Stefano Domenicali szerint erről szó sincs, úgy véli, ennél sokkal bonyolultabb a helyzet. A Ferrari korábbi csapatfőnöke tudja, a hétszeres világbajnok meghatározó döntés előtt áll, főleg annak tudatában, hogy idén történelmet írhat.

Nem látok bele Lewis fejébe, és nem vagyok Toto (Wolff) pozíciójában sem. Meghatározó döntés előtt áll az életében. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb megtörténik a bejelentés, hiszen az, amiért idén küzdhet a Formula–1-ben, egészen elképesztő. El tudom képzelni, mekkora nyomás nehezedhet rá, és azt, hogy mennyire meg szeretné dönteni ezt a rekordot, hiszen ez egy egészen hihetetlen történet lenne" – kezdte a RaceFans.net-nek adott nyilatkozatában Domenicali, majd kitért arra is, szerinte mi állhat a késlekedés hátterében.

„Biztosan nagyon sok témát kell átbeszélniük. Nem hiszem, hogy a fizetés jelentené az elsődleges vitapontot. Sokkal inkább arról van szó, miként gondolkoznak a jövőben megvalósítható dolgokról. Szerintem ez áll a háttérben. De talán nem is sietnek, mert már rég megegyeztek, ezt sosem tudhatjuk. Részemről azonban nagyon jó lenne látni, hogy amint megtörténik a bejelentés, Lewis máris ugyanazzal az energiával veti bele magát a Formula–1-be, mint korábban is tette. Biztos vagyok benne, hogy így lesz. Lewis egy hihetetlen versenyző. Egy hihetetlen ember. Egy másfajta dimenzióba helyezte az F1-et, amely túlmutat a sporton. Bárhogy is dönt, jó lenne látni őt valami olyasmiért küzdeni, amelyről mindenki azt hitte, nem elérhető, amikor Michael Schumacher elhagyta a sportot" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik