F1: „Nekünk nincs sok lehetőségünk jobb versenyzőkre"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 12:05
null
Steiner beszélt a Haas pilótafelállásáról (Fotó: AFP)
Günther Steiner jelenleg nem tartja indokoltnak, hogy a Haas változtasson a pilótafelálláson, és beszélt a kevésbé tehetős és erős teljesítményre képes csapatok helyzetéről is a pilótapiacon. A Haas csapatfőnöke szerint a kisebb istállóknak nincs sok lehetőségük sztárversenyzők szerződtetésére.

 

Harmadik szezonját kezdte meg 2019-ben a Haas a Kevin Magnussen, Romain Grosjean pilótafelállással. Mind a két versenyzővel az idény előtt hosszabbítottak szerződést, és míg Magnussen esetében ez nem okozott nagyobb meglepetést, Grosjean alatt egy ideje rezeg a léc.

A francia pilóta tavaly sokszor került a figyelem középpontjába a sorozatos hibái miatt, és eddig idén sem a kiemelkedő teljesítményével hívja fel magára a figyelmet, ráadásul ismét alulmarad a csapattársával szemben. Emiatt újra szárnyara kaptak a pletykák a menesztéséről, de Günther Steiner ezúttal is védelmébe vette a versenyzőit.

„Megvannak a rossz napjaik, és ha majd más irányba mennénk el, változtatunk. De jelenleg nem tesszük ezt meg csak azért, hogy változzon valami” – mondta a pilótakérdésről a Haas csapatfőnöke.

Több név is szóba került Grosjean pótlására, többek között Nico Hülkenbergé, Sergio Pérezé és Robert Kubicáé, de a legvadabb pletykák szerint akár Fernando Alonso is kiköthet a Haasnál, ha mindenképp vissza szeretne térni a királykategóriába. Steiner azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az olyan csapatnak, mint a Haas, elég szűkösek az opciói, ha új versenyzőt szeretne igazolni.

„Nekünk nincs sok lehetőségünk jobb versenyzőkre. Az ilyen pilóták esetében maguknak kell meglennie a szándéknak, hogy a csapatunkhoz jöjjenek. Mi nem mehetünk oda hozzájuk, mert annak nem örülnének, és végül több kárt okoznánk, mint jót” – árulta el Steiner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik