F1: Nehéz volt meggyőzni Kvjatot a cseréről – Marko

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.16. 12:22
Christian Horner kijelentette, hogy a Max Verstappen előléptetése miatt a Toro Rossóhoz visszaküldött Danyiil Kvjat a közeljövőben biztosan nem kerül vissza a Red Bull első csapatához.

„Nem hinném, hogy a közeljövőben visszaülhet a Red Bullba. Persze az F1-ben semmire sem mondhatod, hogy lehetetlen” – mondta Horner, aki szerint az orosz mostantól kisebb nyomás alatt versenyezhet.

A cseréről szóló döntést meghozó Helmut Marko – aki a Red Bullt képviselte a vasárnapi eredményhirdetésen Verstappen mellett – azt mondta, nem volt egyszerű meggyőzni Kvjatot arról, hogy visszaüljön a Toro Rosso-Ferrariba.

„Nehéz volt, de belátta, ebben a helyzetben ez a legjobb, amit tehet – fogalmazott Marko, aki a Spanyol GP-t megnyerő Verstappenről is beszélt. – Felejtsék el, hogy ő az új Vettel. Ő Max Verstappen!”

A verseny leggyorsabb körét futva a 10. helyen célba érő Kvjat végül is elégedetten beszélt a versenyről.

„Örülök, hogy az első versenyemen pontot szereztem, a második felét kifejezetten élveztem, követtem az élmezőnyt, és figyeltem a csatájukat. Gratulálok a csapatomnak, jó versenyünk volt – mondta Kvjat. – Hogy megnyertem volna a versenyt, ha a Red Bullnál maradok? Ezt sohasem tudjuk meg. Azt tudom, hogy megfelelő autóval versenyeket és világbajnokságot is nyerhetek. Most kicsit nehezebb lett az utam, de türelmesnek kell maradnom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik