F1: négy csapatnál is pilótát cserélhetnek az Olasz GP-n

Vágólapra másolva!
2018.08.26. 07:28
Előfordulhat, hogy négy F1-es pilóta is új szerepkörben vesz részt a jövő hét végi Olasz Nagydíjon Monzában.

Arról már a Belga Nagydíj hétvégéje előtt beszámoltunk, hogy a Force Indiatulajdonosváltása miatt hamarosan a silverstone-iak pilótafelállása is módosul, de vasárnap reggelre újabb részletek derültek ki a várható pilótamozgásról.a Belga Nagydíj hétvégéje előtt beszámoltunk, hogy a Force Indiatulajdonosváltása miatt hamarosan a silverstone-iak pilótafelállása is módosul, de vasárnap reggelre újabb részletek derültek ki a várható pilótamozgásról.

Az eddig is sejthető volt, hogy Lance Stroll váltja Esteban Ocont a Force Indiánál, de ezt a francia a Belga Nagydíj időmérője után Sebastian Vettellel folytatott beszélgetése során mintegy megerősítette.

A Daniel Ricciardo renault-s szerződéséről elsőként beszámoló racingfans.net szerint összeállt a kép, s már az Olasz Nagydíjon megtörténik a pilótacsere – s azonnal négy is.

A Force Indiához átülő Stroll helyére Robert Kubica kerül fel a Williamsnél. Ocon nem marad ülés nélkül, a McLarenhez kerül át, mégpedig a McLarent a Belga Nagydíj hétvégéjén hirtelen nyíltan bíráló Stoffel Vandoorne helyére. A belga sem szomorkodhat, hiszen a Saubernél várhat rá a Charles Leclerc-rel szemben alulmaradó Marcus Ericsson ülése. Így pedig a svéd marad hoppon.

A Belga Nagydíj utáni napok mozgalmasak lehetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik