Mick Schumacher Fioranóban kapott tesztlehetőséget a Ferraritól (Fotó: Twitter/ScuderiaFerrari)

 

Tovább folytatódott a Ferrari fioranói tesztelése, a csapat újdonsült versenyzője, Carlos Sainz Jr. után a Haas újonc német pilótája, Mick Schumacher foglalhatta el a 2018-as versenygép, az SF71H volánját. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia több mint ötven kört teljesített csütörtök délután, s péntek délelőtt is lehetősége nyílik még a tapasztalatszerzésre.

Végre újra versenyautóba ülhettem, már eléggé hiányzott ez az érzés! Nagyon jó napot zártunk, teljesítettük a tervezett programot, és nem hátráltatott minket semmilyen probléma. Az előttem álló idény szempontjából kétségkívül nagyon hasznos volt, hogy ennyi időt tölthettem a volán mögött, hiszen másfél hónapon belül kezdetét veszi a téli teszt" – kezdte a Ferrarival ötödik alkalommal tesztelő német.

„Az SF71H egy 2018-as autó, de a viselkedése, illetve az általa nyújtott érzés nagyon hasonló a vezetés és a fizikai terhelés szempontjából is, így kiváló felkészülési alapot ad a 2021-es idényre. Fioranóban vezetni egyébként is mindig nagyszerű, hiszen a pálya technikás és nehéz. Élmény volt újra találkozni a mérnökökkel és a szerelőkkel is, akikkel még szeptemberben dolgoztam együtt, és már alig várom, hogy újra autóba üljek."

A Ferrari fioranói tesztprogramját Mick Schumacher tavalyi F2-es riválisa, Callum Ilott zárja péntek délután.