F1: Mindent beleadunk, de sajnos ez most nem elég – Hamilton

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 14:01
null
Hamilton egyre nehezebb helyzetben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon elszenvedett vereség ellenére is hisz benne, hogy megnyerhetik a bajnokságot, Lewis Hamilton viszont úgy érzi, hiába adnak bele mindent, most ez nem elég.

 

 

A Mercedes nagy meglepetésre kisajátította az első rajtsort Mexikóvárosban, és abban a reményben vágott neki a versenynek, hogy sikerül jobb helyzetbe hoznia Lewis Hamiltont a bajnoki küzdelemben. A fő rivális, Max Verstappen azonban már a rajtnál maga mögé utasította az „ezüstnyilakat", és ezután nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, így tizenkilenc pontra, vagyis majd' egy futamgyőzelemnyire növelte az előnyét az egyéni vb-összetettben négy futammal a vége előtt.

21. MEXIKÓI NAGYDÍJ
NOVEMBER 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.341
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:17.301
NOVEMBER 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Pérez 1:17.024
Időmérő: 1. Bottas 1:15.875
NOVEMBER 7., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Pérez
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 14., 18.00
Sao Pauló-i Nagydíj, Sao Paulo
November 21., 15.00Katari Nagydíj, Lusail
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda

A Red Bull újabb dupla dobogója után ráadásul a csapat előnye minimálisra csökkent a konstruktőri tabellán, hiszen csupán egy ponttal vezet, Toto Wolff azonban továbbra is hisz benne, hogy nyerhetnek.

Realista vagyok, de imádom az autóversenyzést, mert bármi megtörténhet benne. Egyikünk sem fogja azzal az érzéssel elhagyni ezt a pályát, hogy kezd kicsúszni a kezeink közül a végső siker. Négy nagydíj van még hátra, négy esetleges győzelem, négy esetleges kiesés. Nem adjuk fel a harcot. Nagyszerű csapatunk van, az autónk kivételesen jó volt Törökországban, és úgy hiszem, még nyerhetünk. Persze matematikailag nézve jobb lenne tizenkilenc ponttal vezetni, mint ennyivel hátrányban lenni, de ez van."

A bajnoki esélyeiről Hamilton is megosztotta a véleményét, miután megkérdezték tőle, úgy érzi-e, mindenképpen nyernie kell a soron következő Brazil Nagydíjon. „Alapvetően úgy érzem, mindegyik versenyen győznöm kell. Szükségünk van az extra pontokra, nem vesztegethetjük el őket, vissza kell nyernünk a pontokat. Ez volt a cél a legutóbbi futamon, az azt megelőzőn és most is. De egyszerűen túl gyorsak. Mindent beleadunk, de most sajnos ez nem elég ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik