Mick Schumacher jelenleg a Formula–3-as Európa-bajnokságban szerepel, két versenyhétvégével és hat futammal a szezon vége előtt a bajnoki tabella második helyén áll, hátránya mindössze három pont az első Daniel Ticktummal szemben. Schumacher ráadásul nagyszerű formában van: az előző tíz versenyből hatot megnyert.

Felvetődött tehát, hogy a Formula–1-es debütálás – amely természetesen a legfőbb célja a 19 éves versenyzőnek – a vártnál hamarabb történhet meg, a Motorsport szerint ugyanis a Red Bull érdeklődését is felkeltette, amely fiókcsapata, a Toro Rosso nincs könnyű helyzetben a jövő évi pilótafelállását illetően.

Az már biztos, Pierre Gasly a nagycsapatnál folytatja 2019-ben, és nagy esély van Brendon Hartley távozására is – az új-zélandi teljesítményével ugyanis nem elégedett a vezetőség. Amennyiben Schumacher az első háromban végez a Formula–3-as Európa-bajnokságban, meglenne a szükséges 40 pont a szuperlicenchez, amelyhez a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kötötte az F1-es debütálás lehetőségét.