F1: Mick Schumacher már Abu-Dzabiban versenyezhet?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 13:20
null
Mick Schumacher már a jövő héten debütálhat a Formula–1-ben? (Fotó: Twitter/HaasF1Team)
Nem kizárt, hogy Mick Schumacher már a jövő heti Formula–1-es idényzárón versenyezhet a Haas színeiben, ha Romain Grosjean állapota nem engedi meg, hogy visszatérjen Abu-Dzabiban. A fiatal német pilóta úgy érzi, készen áll a debütálásra.

 

Mint ismert, Romain Grosjean a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorisztikus balesetét követően nem tud rajthoz állni a soron következő Szahíri GP-n, és egyelőre kérdéses, hogy a jövő heti idényzárón visszatérhet-e. A francia versenyző helyét a második bahreini versenyen a Haas tartalék pilótája, Pietro Fittipaldi foglalhatja el, azonban nem kizárt, hogy a brazil helyett a jövő héten már Mick Schumacher kaphat lehetőséget, ha a kórházból három éjszaka után távozó Grosjean nem indulhat Abu-Dzabiban sem.

A Haasszal szerdán többéves szerződést kötő, és így részben a francia helyét elfoglaló fiatal német versenyző a terveknek megfelelően a jövő heti első szabadedzésen már biztosan részt vehet, és úgy érzi, készen áll arra is, hogy adott esetben teljesítse a teljes versenyhétvégét.

Nagyszerű, ha valakit felkészültnek vélnek erre, és én úgy érzem, hogy az is vagyok. Három szabadedzés állna a rendelkezésemre, hogy megtanuljam a szükséges dolgokat. Nyilván nagy kihívás lenne, de határozottan azt gondolom, sokat segítene abban, hogy még jobban megismerjem az autót, és ezáltal még jobban felkészülhetnék a következő évre is" – nyilatkozta a most hétvégén a Formula–2-es cím megszerzéséért hajtó Schumacher.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner sem vetette el a fiatal német pilóta esetleges abu-dzabi bemutatkozását, azonban hozzátette, az elsődleges cél jelenleg az, hogy a következő évre érvényes szerződéssel nem rendelkező Grosjean visszatérhessen az óriási bukását követően.

Először is hétfőn szeretném látni, hogy milyen állapotban van Romain. Ez az, amiben megegyeztünk. Van elég beugrásra kész versenyzőnk, szóval egyáltalán nem aggódom emiatt, és akkor térünk vissza erre a kérdésre, ha száz százalékban biztos lesz, hogy Romain nem versenyezhet. Nagyon örülnék neki, ha az autóban, és nem a televízió előtt ülve zárhatná le a Haasszal eltöltött idejét. Ez a célunk. Beszéltem vele erről, és azt mondtam neki, hogy teljes mértékben támogatom, ha vissza akar térni, és ő egyértelműsítette, hogy ha képes lesz rá, akkor vissza akar ülni az autóba. Szóval nem döntünk egészen addig, amíg nem válik biztossá, hogy nem állhat rajthoz" – jelentette ki a csapatfőnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik