Antonio Giovinazzi mellett Mick Schumacher is a Ferrari tartalék pilótája lesz (Fotó: AFP)

 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke arról számolt be, hogy az elektromos Formula E versenysorozatba átigazoló Antonio Giovinazzi lesz 2022-ben az első számú tartalékuk, de azon a 11 hétvégén, amely egy időpontban van a Formula E futamokkal, Schumacher áll majd készenlétben.

„Amikor Antonio ott tud lenni velünk a pályán, akkor ő a tartalék versenyzőnk, és szükség esetén rendelkezésére áll a partnercsapatainknak, tehát a Haasnak és az Alfa Romeónak is" – nyilatkozta Binotto, és hozzátette: „a további 11 hétvégén Mick Schumacher lesz a tartalékunk".

A 28 éves Giovinazzi az idén még az Alfa Romeónál szerepelt az F1-ben, ott azonban nem hosszabbítottak vele. A 22 esztendős Schumacher a Haasnál mutatkozott be a 2021-es szezonban, és hosszabbítottak is vele a jövő évre.

A Ferrari versenyautóit a monacói Charles Leclerc és a spanyol Carlos Sainz Jr. vezette az idén, és jövőre is ők kapnak lehetőséget. A maranellói alakulat a konstruktőrök világbajnoki pontversenyét a harmadik helyen zárta, ami jelentős előrelépés volt a 2020-as hatodik pozícióhoz képest.