F1: Mick Schumacher lehetőséget kap a Mercedestől – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.05.31. 10:50
null
A Bild szerint Schumacher Spanyolországban visszatérhet a volán mögé (Fotó: AFP)
Német sajtóértesülés szerint a Formula–1-es Mercedes tartalék versenyzője, Mick Schumacher jövő héten pályára viheti a W14-es versenygépet Spanyolországban.

 

Mick Schumacher az előző év végén szorult ki a rajtrácsról, miután a Haas Nico Hülkenberg szerződtetése mellett döntött. A német ugyanakkor nem került ki teljesen a Formula–1 körforgásából, hiszen a Mercedes rövidesen bejelentette, ő lesz a hivatalos tartalék versenyzője. Schumacher a csapattal utazik a helyszínekre, így a most hétvégi Spanyol Nagydíjon is ott lesz, ráadásul a német Bild információi szerint a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjat követően újra F1-es gépet vezethet.

Az „ezüstnyilak" ugyanis – a Ferrarival egyetemben – a spanyolországi futamot követően a Circuit de Catalunyán próbálhatják ki a 2024-es gumikat a Pirelli kétnapos tesztjének keretén belül. Források szerint kedden George Russell ülhet autóba, míg szerdán Schumacher foglalhat helyet a W14 -es volánja mögött.

Ez azért is lenne különleges, mert a német pilóta édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a Mercedes színeiben tért vissza 2010-ben, majd onnan vonult vissza 2012 végén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik