F1: „Mick Schumacher egy napon a Ferrari versenyzője lesz”

Vágólapra másolva!
2021.02.10. 16:00
null
Mick Schumacher már többször is magára ölthette a vörös csapatruhát a Ferrari privát tesztjein (Fotó: HaasF1Team)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Jan Lammers nem számít erős első évre a Haasszal az idén bemutatkozó Mick Schumachertől, de nincs kétsége afelől, hogy a német édesapja, Michael Schumacher nyomdokait követve egy napon a Ferrari versenyzője lesz.

 

 

Mint ismert, a Haas két újonc versenyzővel, Nyikita Mazepinnel és Mick Schumacherrel vág neki a 2021-es átmenetinek számító idénynek, amely során a csapat nem tervez fejlesztéseket hozni az autóra. Pontosan ezért a csapatfőnöknek, Günther Steinernek nincsenek is nagy elvárásai, elmondása szerint már azt is sikerként könyvelné el, ha pilótái elég tapasztalatot gyűjtenének ahhoz, hogy a nagy szabályváltoztatásokat hozó 2022-es idényben ne kövessenek el már komoly hibákat.

A csapatfőnök emellett kiemelte, igyekszik megvédeni a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát a médiától, amely biztosan nagy nyomást fog helyezni a fiatal pilóta vállára. A korábbi F1-es versenyző, Jan Lammers is úgy gondolja, nyugodt légkört kell biztosítani az általában „lassan kezdő" Schumachernek, akit esélyesnek tart arra, hogy egy napon magára öltse a Ferrari ruháját, mint ahogyan a csapattal történelmet író édesapja is tette.

Mick általában lassan kezd, de végső soron megvannak a kvalitásai, máskülönben nem lett volna bajnok a Formula–3-ban és a Formula–2-ben is – kezdte a holland kiadású Motorsport.comnak adott nyilatkozatában, majd kitért arra is, vajon előnyt jelentett-e a versenyző eddigi pályafutása során a legendás Schumacher név. – A neve még nehezebbé tette számára. Egy bizonyos szempontból persze lehet, hogy valamivel könnyebb volt neki, de a teljesítménykényszer, az állandó figyelem, és az, hogy folyamatosan az édesapjához hasonlítják, nagyon sok nehézséget okoz. Úgy hiszem, egészen csodálatos az, ahogyan eddig kezelte a helyzetet" – tette hozzá, és elmondta, mit gondol Schumacher ferraris esélyeiről.

„Határozottan úgy hiszem, hogy Mick egy napon a Ferrari versenyzője lesz. Látom benne a potenciált, hogy csúcsteljesítményt nyújtson egy élcsapatnál. De az első évében békén kell hagynunk őt, és nem szabad tőle túl sokat várnunk teljesítmény terén."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik