F1: Mick Schumacher a Haasszal mutatkozik be – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 09:03
null
Mick Schumacher jövőre bemutatkozik a Formula–1-ben (Fotó: AFP)
A Haas hivatalos oldalán erősítette meg, hogy többéves szerződést kötött a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, Mick Schumacherrel.

 

 

A Formula–2-es bajnokságot egy versenyhétvégével a vége előtt 14 ponttal vezető Mick Schumacher Formula–1-es debütálásáról már jó ideje pletykáltak, s miután az Alfa Romeo megerősítette, hogy jövőre is a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párossal indul, szinte biztossá vált, hogy a mindkét idei versenyzőjétől megváló Haasnál köt ki.

Az amerikai alakulat kedd reggel először bejelentette Nyikita Mazepin többéves szerződését, majd szerdán megerősítette, hogy a Ferrari akadémiáját erősítő Mick Schumacher lesz az orosz csapattársa, vagyis Günther Steinerék két újonccal vágnak neki a nagy szabályváltoztatásokat megelőző 2021-es idénynek.

A többéves kontraktust aláíró Mick Schumacher ezen kívül a jövő hétvégi Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, illetve a Grand Prix-t követő kétnapos teszten is vezetheti a Haast.

„A tény, hogy jövőre a Formula–1 mezőnyét erősíthetem, hihetetlenül boldoggá tesz, nem is találom a szavakat. Köszönetet szeretnék mondani a Haasnak, a Ferrarinak és a Ferrari-akadémiának a belém fektetett bizalomért. Emellett szeretném kifejezni a szeretetemet a szüleim felé, tudom, hogy mindent nekik köszönhetek. Mindig hittem benne, hogy megvalósíthatom a Formula–1-es álmaimat. Nagy köszönettel tartozom továbbá a szurkolóknak is, akik támogattak az eddigi pályafutásom során. Mint ahogyan mindig, most is mindent bele fogok adni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a közös utunk a Haasszal" – áll a német versenyző közleményében.

„Örömmel jelentem be, hogy Mick Schumacher csatlakozik hozzánk, már alig várjuk, hogy üdvözülhessük őt a csapatunknál – nyiltakozta a csapatfőnök, Steiner. – Az F2-es bajnokság már sok ideje ad bizonyítási lehetőséget a fiatal tehetségeknek, hogy megmutathassák a képességeiket, és az idei mezőny kétségkívül az elmúlt évek legversenyképesebbje. Mick versenyeket nyert, dobogós helyezéseket ért el, és kiemelkedett néhány igazán kivételes tehetség közül."

Hiszem, hogy a teljesítményével kiérdemelte a Formula–1-es előléptetést. Csapatként most nagy lehetőség áll előttünk arra, hogy kiértékeljünk és terelgessünk egy fiatal versenyzőt, tekintettel arra, hogy jól ismerjük a 2021-es csomagunkat. A hosszú távú növekedés alapköveit fektettük le, és alig várjuk, hogy Mick hozzátegye a magáét ehhez a fejlődéshez a pályán és azon kívül is" – tette hozzá.

Mick Schumacher legendás édesapja után 30 évvel mutatkozhat be a királykategóriában, amelyben ő lesz a harmadik Schumacher – nagybátyja, Ralf Schumacher 1997 és 2007 között 180 versenyhétvégén állt rajthoz, ebből hatszor nyert, míg édesapja, Michael Schumacher neve mellett 91 győzelem és 7 világbajnoki cím áll.

A fiatal német pilóta a 47-es rajtszámmal kezdi meg a Formula–1-es pályafutását, a 4-est az F3-ban használta, amikor megnyerte a bajnokságot, míg a 7-es édesapja 7 vb-címét szimbolizálhatja.

A 2021-ES RAJTLISTA
RajtszámNév (nemzetiség)
Csapat
Motor
?
Mercedes Mercedes
77 Valtteri BOTTAS (finn) Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
?
Red Bull Honda
5
Sebastian VETTEL (német) Aston MartinMercedes
18
Lance STROLL (kanadai)Aston Martin
Mercedes
63
George RUSSELL (brit) Williams Mercedes
6 Nicholas LATIFI (kanadai) Williams Mercedes
14
Fernando ALONSO (spanyol)
Alpine
Renault
31
Esteban OCON (francia)Alpine
Renault
10
Pierre GASLY (francia)
AlphaTauri
Honda
?
AlphaTauri
Honda
Nyikita MAZEPIN (orosz)
Haas Ferrari
47
Mick SCHUMACHER (német)
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál) McLarenMercedes
4
Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
7
Kimi RÄIKKÖNEN (finn)
Alfa Romeo Ferrari
99
Antonio GIOVINAZZI (olasz) Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik