F1: Michael Schumacher fia a Ferrarihoz kerülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.12. 16:01
null
Mick Schumacher a Ferrarival közösen tervezgeti a jövőt? (Fotó: Reuters, archív)
Mick Schumacher, a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia Maranellóba látogatott, és rögtön megindultak a találgatások arról, hogy bekerül-e a Ferrari pilótaakadémiájára.

 

Mick Schumacher az idén az első idényét futotta a német F4-es bajnokságban, s bár az első versenyhétvégéjén futamot nyert, több győzelem nem jött össze neki. A bajnokságot a 10. helyen zárta, az újoncok különversenyében harmadik lett. Bár még nem dőlt el, hol folytatja ígéretesen induló karrierjét, máris apja utódját látják benne.

A minap Maranellóba látogatott (saját bevallása szerint azért, hogy üdvözölje apja régi barátait), s azonnal megindultak a találgatások, hogy bekerül-e a Ferrari tehetségkutató akadémiájára. Erről még nem született döntés, ahogy arról sem, hogy marad-e az F4-ben, vagy Max Verstappen tanácsát megfogadva már most Formula–3-ra vált.

„Elméleti akadálya nincs annak, hogy Mick bemutatkozzon a Formula–3-ban, hiszen gokartos múltja és remek Formula–4-es idénye bebizonyította, hogy érett a feladatra" – jelentette ki a német F3-as sorozat főszervezője, Walter Mertes. Ezzel szemben az ADAC (német autóklub) elnöke, Hermann Tomczyk úgy gondolja, a 16 éves versenyző fejlődésének az tenne jót, ha még egy évet a Formula–4-ben maradna.

Mindenesetre a Schumacher család sajtósa, Sabine Kehm azt nyilatkozta, februárig eldől, hol folytatja Mick. Lehet, hogy már a Ferrarival közös döntés születik.

A Ferrari akadémiájáról a nyáron, Jules Bianchi halálát követően azt pletykálták, hogy megszűnik, de ezt a Scuderia cáfolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik