F1: megvan a Ferrari új csapatfőnöke – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 10:06
null
Vasseur lett a Ferrari új csapatfőnöke (Fotó: Getty Images)
Hivatalos honlapján jelentette be a Ferrari, hogy Frédéric Vasseurt nevezték ki a Scuderia új csapatfőnökének. A szakember 2017 óta a Sauber istálló nevét átvevő Alfa Romeo csapatfőnöke volt, 2016-ban pedig a Renault-nál töltött be hasonló tisztséget.

Frédéric Vasseurt nevezte ki a Ferrari új csapatfőnökének, aki így Mattia Binottót követi az olasz alakulatnál. A francia szakember 2016-ban a Renault csapatfőnöke volt, majd 2017-ben átigazolt a Sauber istállóhoz – amely azóta az Alfa Romeo nevét viseli –, ahol ugyanebben a szerepkörben dolgozott.

„Boldogok vagyunk, hogy köszönthetjük Fred Vasseurt a Ferrari istállónál mint új csapatfőnököt. Karrierje során képes volt ötvözni mérnöki képességeiből származó szakmai tudását azzal, hogy folyamatosan kihozta a legjobbat pilótáiból és csapatából. Ez a hozzáállás és vezetői képesség szükséges ahhoz, hogy megújult erővel lépjen előre a Ferrari” – közölte a Ferrari ügyvezető igazgatója, Benedetto Vigna.

„Megtisztelve érzem magam, hogy a Ferrari csapatfőnökének neveztek ki. Mivel egész életem során szenvedélyes voltam a motorsport iránt, mindig is a Ferrari képviselte a versenyzés csúcsát számomra. Várom, hogy ezzel a tehetséges és igazán szenvedélyes csapattal dolgozhassak Maranellóban. Célunk az, hogy tiszteletben tartsuk a Scuderia múltját, valamint hogy büszkévé tegyük a tifosit világszerte” – mondta Vasseur.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik