A Red Bull 2025-ig biztosan Honda-motorral működik (Fotó: AFP)

 

Ahogyan azt december elején megírtuk, a Red Bull, valamint az AlphaTauri motorját 2022-től nem Hondának, hanem Red Bullnak hívják. A terv akkor az volt, hogy a Red Bull ettől függetlenül Honda-alkatrészeket felhasználva készítené el a motorjait a Milton Keynes-i gyárában.

A Red Bull az új felállás szerint 2026-ban, amikor megváltoznak az erőforrásokra vonatkozó szabályok, új motorgyártóként szerepelne az F1-ben, amivel különböző kiváltságokat élvezhetne. Az új megállapodás részleteit még nem véglegesítették, de minden jel arra utal, hogy a Honda további öt évig a Red Bull – és az AlphaTauri – motorbeszállítója marad, és a motorsport.com szerint a logika azt diktálja, hogy mindezt a saját nevén tegye.

„A motorokat 2025-ig Japánban gyártják, nem nyúlunk hozzájuk. Az eredeti elképzeléstől teljesen eltérő megoldást találtunk, és ez nagy előny nekünk, hiszen csak finombeállításokat és -kalibrációkat kell végeznünk” – nyilatkozta Helmut Marko, a Formula–1-es Red Bull tanácsadója az Autorevue magazinnak.