F1: meghiúsult Pérez visszatérése, Hülkenberg újabb lehetőséget kap

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 10:01
null
Hülkenberg állhat rajthoz a második silverstone-i versenyhétvégén is (Fotó: AFP)
A Racing Point péntek délelőtt megerősítette, hogy Nico Hülkenberg foglalhatja el az ülést Lance Stroll mellett A 70. Évforduló Nagydíján, miután Sergio Pérez koronavírustesztje egyelőre pozitív eredményt hozott.

 

1. A 70. ÉVFORDULÓ NAGYDÍJA
AUGUSZTUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.00–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.30
AUGUSZTUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 9., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj
Augusztus 30., 15.10Belga Nagydíj
Szeptember 6., 15.10Olasz Nagydíj

Sergio Pérez a múlt szerdai bizonytalan eredményű koronavírustesztje után másnap pozitívat produkált, aminek következtében kötelező karanténba kellett vonulnia, s nem vehetett részt a Brit Nagydíjon. A mexikói helyét Nico Hülkenberg foglalhatta el, és sokáig kérdéses volt, pontosan hány futamon indulhat a beugró német, hiszen nem volt egyértelmű, hogy a 7 vagy a 10 napos elkülönítés vonatkozik-e Pérezre.

A Racing Point ezért a brit egészségügyi hatóságokhoz fordult, majd csütörtökön megerősítette, versenyzőjük zöld jelzést kapott, így amennyiben negatív tesztet produkál, már most hét végén visszaülhet az RP20-as volánja mögé. Péreztől csütörtökön vettek le mintát, azonban miután tesztje egyelőre pozitív eredményt hozott, biztossá vált, hogy várnia kell még a visszatérésre.

A csapat közlése szerint a mexikói továbbra is tünetmentes, jól érzi magát és követi a hatóságok iránymutatását.

Nico Hülkenberg versenyez Lance Stroll mellett A 70. Évforduló Nagydíján is, az állandó pilóta, Sergio Pérez helyén. A 32 éves német a múlt heti Brit Nagydíjon csatlakozott a csapathoz, s azonnal meggyőző tempót mutatott a nyolc hónapos kihagyás után. Miközben sajnos Nico nem indulhatott el a versenyen, teljesítette mindhárom szabadedzést, illetve az időmérőt is, így jó alapokról indul a mostani hétvégén" – áll a Racing Point közleményében.

Pérezre az újabb pozitív tesztje után már elméletben a 10 napos karantén vonatkozik, így a jövő heti barcelonai szereplése is veszélybe került, azonban egyelőre nincs tisztázva, mi a protokoll akkor, ha a következő tesztjei már negatív eredményt hoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik