Ricciardo érzelmes pillanatokat élhetett át szerdán a McLaren központjában (Fotó: Twitter/McLarenF1)

 

A múlt hétvégi Olasz Nagydíjon győzelmet arató Daniel Ricciardo elmondta, hogy a McLarenről mindig egyik gyermekkori hőse, Ayrton Senna jut az eszébe, így őrületes belegondolnia, hogy a brazil legenda egyik trófeája mellé helyezheti a sajátját a wokingi központ valamelyik vitrinjében.

Mint utóbb kiderült, nem is akármilyen Senna-trófea mellett kapott helyet Ricciardóé: a háromszoros világbajnok utolsó Formula–1-es győzelmi serlegéről van szó, amelyet a McLarennel eltöltött utolsó versenyén, az 1993-as Ausztrál Nagydíjon szerzett meg Adelaide-ben, ahol az ausztrál versenyző is jelen volt.

Rendben. Odakint már sötét van. Egyedül vagyunk már az MTC-ben, még mindig a monzai dicsőségben fürdünk, és most eljött az idő, hogy elhelyezzem ezt a kislányt az otthonában, az itteni sok vitrin egyikében. Egészen őrületes és szürreális! Említettem, hogy a trófeám valahol Senna egyik serlege mellett kap helyet. És ez Sennáé, 1993-ból, Adelaide-ből. Ott voltam azon a versenyen. Őrületes, és szinte szóhoz sem jutok! Szóval most be is helyezem ide, aztán szerintem elsétálok, mielőtt zokogni kezdek, mint egy kisbaba... Ennyi."

 

A McLaren szerdán a wokingi központjában ünnepelte meg, hogy kilenc év után újra győzelmet aratott a Formula–1-ben.