Az új Ferrari, az SF1000-es (Fotó: Ferrari)

 

A Haas meglepetésszerű leleplezését, illetve a Mercedes új festésének bemutatását a Ferrari eseménye követte, amelyet meglehetősen ünnepélyes keretek között a Reggio Emiliában található Romolo Valli színházban rendeztek meg.

Scuderia Ferrari on Twitter

11.02.2020 18:30 CET, it's something you wouldn't want to miss #essereFerrari https://t.co/2M7J0sMdSv

Azt már a bemutató előtt tudni lehetett, hogy a maranellóiak alapjaiban szabták át a tavalyi autójukat, miután a versenyzők sokat küszködtek a tapadáshiány miatt. A csapatfőnök, Mattia Binotto januárban elárulta, céljuk, hogy nagyobb legyen gépük leszorítóereje, és azt is megosztotta, nemcsak az autó külsejében, hanem a belsejében is nagy változtatásokat hajtottak végre, hiszen sokat módosítottak az erőforráson is.

Így szól az idei Ferrari:

Scuderia Ferrari on Twitter

Now playing: Scuderia Ferrari - 2020 Fire-up 0:01 ─────── 0:XX Volume: 100% Missed us fire up our 2020 challenger? Then turn up the volume #essereFerrari https://t.co/YlIH0sLCKe

Arról azonban csak találgatások láttak napvilágot, hogy milyen néven fut majd az idei versenygép, amely végül az SF1000 kódjelet kapta. Az „SF” a Scuderia Ferrarira utal, míg az azt követő szám az előző évekhez hasonlóan egy a csapat történetéhez kapcsolódó mérföldkövet takar. Az istálló ugyanis idén teljesíti fennállása 1000. versenyét, méghozzá Kanadában – de ha nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat, akkor Franciaországban ünnepelhet majd a Ferrari.

Az elődjéhez képest mélyebb árnyalatot kapó autót a tavalyi évhez hasonlóan Sebastian Vettel és Charles Leclerc vezeti – előbbi szerződése idén jár le, míg utóbbi egészen 2024-ig kötelezte el magát a csapattal. A kettős a 2019-es kiírásban összesen 9 pole pozíciót és 3 győzelmet szerzett, aminek eredményeképp az istálló zsinórban a harmadik alkalommal zárt a csapatbajnoki tabella második helyén.

Az idei csapatruha:

Scuderia Ferrari on Twitter

Seb5 e #Charles16 sono pronti Reggio Emilia, we are coming #essereFerrari https://t.co/EJ0hvzm9Xm

A maranellóiak 2008 óta tartó nyeretlenségi sorozata így tovább íródott, hiszen azóta nem ünnepelhettek bajnoki címet, a Ferrari idei célja így nem is lehet más, mint megszakítani a rossz szériát.

A bemutatók sora szerdán folytatódik, akkor két csapat, a Red Bull és a Renault leplezi le az autóját.

Képek a Ferrari eseményéről: 

Scuderia Ferrari on Twitter

È sempre una grande emozione grazie TIFOSI #essereFerrari

Mattzel89 on Twitter

Hello

Peter Leung on Twitter

@ScuderiaFerrari @Frangibriciola @marc_gene Some quick grabs of the details of the @ScuderiaFerrari SF1000: #F1

 

Az új Ferrari, az SF1000-es (Fotó: Ferrari)

Az új Ferrari, az SF1000-es (Fotó: Ferrari)
A 2020-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
DÁTUMBEMUTATÓ
MERCEDESFebruár 14. 
FERRARIFebruár 11.Megérkezett az új Ferrari, az SF1000-es
RED BULLFebruár 12. 
MCLARENFebruár 13. 
RENAULTFebruár 12. 
ALPHA TAURIFebruár 14.
 
RACING POINT F1Február 17. 
ALFA ROMEO
Február 19. 
HAASFebruár 6.Elsőként a Haas mutatta be új festésű autóját
WILLIAMSFebruár 17.