F1: megérkezett az AlphaTauri 2022-es autója – képek

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.14. 12:34
null
Ezzel a festéssel vág neki az AlphaTauri a 2022-es idénynek (Fotók: Twitter/Scuderia Alpha Tauri)
A mezőnyből az ötödikként az AlphaTauri is leleplezte a 2022-es autóját, amely az AT03-as nevet kapta. Bár az istálló által közzétett pár perces videóból és a néhány fotóból főként az új konstrukció festésére derült fény.

 

Négy csapat már bemutatta a 2022-es autóját vagy legalább annak a festését, az AlphaTauri pedig a Valentin-napot választotta arra, hogy leleplezze az új négykerekűjét. Habár idén nagyobb felhajtást szerveztek az autóbemutatójuk köré olyan csapatok is, amelyek korábban inkább csak az interneten megosztott képekkel mutatták meg a nagyvilágnak a konstrukciójukat, az AlphaTaurinál elmaradt az ilyen jellegű show.

Hétfőn pontban délre élő leleplezést ígérték az istállónál, ám végül csak egy néhány perces videót tettek közzé, amelyben a 2022-es autójuk festése mellett a Red Bull divatmárkája – amiről a csapat a nevét kapta – új kollekciója is feltűnt.


A videóból természetesen nem hiányozhattak az istálló versenyzői sem. Az AlphaTauri is azon csapatok közé tartozik, amely nem változtatott a pilótafelállásán az előző idényhez képest. Pierre Gasly lassan öt éve erősíti a Red Bull fiókcsapatát – ha leszámítjuk a fél szezont, amit a nagycsapatnál töltött el –, míg Cunoda Juki még a Formula–1-es pályafutása igencsak elején tart, hiszen ez lesz csupán a második idénye a királykategóriában.

Elmondható, hogy az AlphaTauri leleplezése során a néhány egyedi technológiai megoldás mellett nagyrészt az idei autójuk festését csodálhattuk meg, a valódi versenyautóra (amely egyébként az AT03-as kódjelet kapta) a február végi kollektív tesztekig várnunk kell. Hasonlóan döntött egyébként a nagycsapat, a Red Bull is, amely az előző héten inkább egyfajta bemutatóautóval helyettesítette a valódi négykerekűt a leleplezésén. A McLaren ezzel szemben már sokkal többet megmutatott az idei konstrukciójáról.


Legközelebb, egész pontosan kedden a Williams leplezi le az új autóját.

CSAPAT
DÁTUM
MERCEDES
Február 18.
FERRARIFebruár 17.
RED BULL-HONDAA Red Bull leleplezte Verstappenék 2022-es autóját
ALPINE
Február 21.
HAAS-FERRARI A Haas bemutatta a 2022-es autóját
MCLAREN-MERCEDESLehullt a lepel a McLaren új autójáról is
ASTON MARTIN-MERCEDES
Megérkezett az új Aston Martin
ALFA ROMEO-FERRARI
Február 27.
ALPHATAURI-HONDA
Megérkezett az AlphaTauri 2022-es autója
WILLIAMS-MERCEDESFebruár 15.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik