F1: megbukott a törésteszten a McLaren új autója

Vágólapra másolva!
2014.01.18. 10:19
A Sauber január 26-án az interneten, a Toro Rosso egy nappal később az első kollektív tesztnek otthont adó jerezi pályán mutatja be a 2014-es F1-es versenyautóját. A McLaren-istállónak viszont gondjai támadtak az FIA töréstesztjén, így veszélybe került a spanyolországi teszten való szereplése.

Az új gépét, az MP4-29-est a mezőnyből elsőként bemutatni szándékozó McLaren (amelynél a visszatérő Ron Dennis nagy változásokat ígért) a német Auto Motor und Sport értesülései szerint nem mindegyik töréstesztet teljesítette sikeresen, de ahhoz, hogy tesztelni tudjon, meg kell felelni a próbákon. Az új töréstesztre viszont fel kell készülni, így a tavalyi idényt dobogós helyezés nélkül záró csapat versenyt fut az idővel.a visszatérő Ron Dennis nagy változásokat ígért) a német Auto Motor und Sport értesülései szerint nem mindegyik töréstesztet teljesítette sikeresen, de ahhoz, hogy tesztelni tudjon, meg kell felelni a próbákon. Az új töréstesztre viszont fel kell készülni, így a tavalyi idényt dobogós helyezés nélkül záró csapat versenyt fut az idővel.

A csapat szóvivője leszögezte, a McLaren az első tesztjéig minden tesztet teljesíteni fog – csupán az a kérdés, mikor lesz az első tesztje? A jerezi lehetőséget követően szűk háromhetes szünet után Bahreinben gyakorolnak majd a csapatok.

A FORMULA–1-ES CSAPATOK BEMUTATÓI

Január 24., online: McLaren
Január 25., online: Ferrari
Január 26., online: Sauber
Január 27., Jerez: Toro Rosso
Január 28., Jerez: Mercedes, Red Bull, Caterham

A TESZTEK MENETRENDJE

Január 28–31.: Jerez
Február 19–22.: Szahír
Február 27–március 2.: Szahír

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik