2025-ig visszatér az F1 Zandvoortba (Fotó: AFP)

A döntött kanyarjairól is elhíresült pálya szerződésének meghosszabbításáról csütörtökön számoltak be az F1 irányítói, hozzátéve, hogy a holland helyszín a tavalyi és az idei szezonban is a szurkolók egyik kedvence volt. Verstappen népszerűségének köszönhetően telt házasak voltak a versenyek, a Red Bull pilótája ráadásul mindkét esztendőben győzött saját közönsége előtt.

A Holland Nagydíjon jövőre már két hazai versenyzőknek szurkolhatnak a kilátogató nézők, a 25 éves Verstappen mellett ugyanis a 27 éves Nyck de Vries is tagja lesz a mezőnynek, ő a Red Bull tulajdonában álló Alpha Tauri istállónál vezet a következő idényben.

„Az elmúlt két év telt házas hollandiai hétvégéi magasra tették a lécet mind a szervezés mind a szórakoztatás mind pedig a fenntarthatóság szempontjából, és nagyon elégedettek vagyunk, hogy meg tudtuk hosszabbítani a megállapodást Zandvoorttal” – idézte az F1 közleménye Stefano Domenicalit, a versenysorozat elnök-vezérigazgatóját.

Jövőre augusztus 27-én lesz a Holland Nagydíj, a jegyek már most elfogytak az eseményre. A fenntarthatóság jegyében a zandvoorti hétvégére belépővel rendelkező szurkolók 99 százaléka tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy gyalog tud eljutni a helyszínre.

Zandvoort korábban több időszakban is szerepelt az F1-es programban, tavaly pedig 36 év szünet után került vissza a naptárba.