F1: még az idei verseny előtt változtatnak a francia pályán

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.22. 11:38
null
Az elmúlt két Francia GP unalomba fulladt (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány ellenére még a június 28-ra tervezett Francia Nagydíj előtt változtatnak a pályán az izgalmasabb verseny érdekében.

 

Sok kritikát kapott a 2018-ban visszatérő Francia Nagydíj, hiszen kevés izgalmat és sima Lewis Hamilton-győzelmet hozott az eddigi két ottani verseny. A szervezők így a FOM-mal és a FIA-val összefogva arra a döntésre jutottak, változtatnak a Paul Ricard-i pályán, igaz, ezeknek csak egy része valósulhat meg a koronavírus-járvány miatt, már ha egyáltalán idén megrendezik a június 28-ra kitűzött Grand Prix-t.

„Senki sem tudja, mi lesz 3 hónap múlva. Mindenki tisztában van azzal, hogy az embereknek jelenleg nagyobb gondjaik vannak annál, hogy el tudnak-e menni egy F1-es futamra, vagy sem. Készenlétben állunk, mert számunkra a biztonság az első. A legrosszabb esetben visszatérítjük a jegyárakat" – mondta a McLaren korábbi, míg a francia pálya jelenlegi ügyvezetője, Éric Boullier a Canal+ televíziós csatornának adott nyilatkozatában, és azt is megosztotta, hogy a koronavírus-járvány miatt a nagyobb változtatások egy évet csúsznak.

„Már épp készen álltunk bejelenteni a 2020-ra, 2021-re, illetve a 2022-re tervezett változtatásokat, amikor kitört a világjárvány. A szervezők a FOM-mal és a FIA-val közösen dolgozták ki a projektet. Azonban most az az elsődleges, hogy a mindennapi életünk visszarázódjon valamelyest a rendes kerékvágásba, azt követően teszünk újabb bejelentéseket. Ennek ellenére sikerült olyan megoldásokat találnunk, amelyek segítik az előzést és jobbá tehetik a show-t" – árulta el, és hozzátette, néhány változtatás azonban a következő évre csúszik, aminek eredményeképp a 2021-re tervezett nagyobb módosítások 2022-ben valósulnak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik