F1: Max Ricciardótól tanulta a legtöbbet – Jos Verstappen

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 15:45
null
Az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen (Fotó: Getty Images)
Max Verstappen apja, Jos Verstappen úgy gondolja, hogy fia a csapattársai közül Daniel Ricciardótól tanult a legtöbbet. Emellett az édesapa arról beszélt, szerinte miért szenved most a 2023-ban ülés nélkül maradó ausztrál pilóta.

 

Fiatal kora ellenére (25 éves) Max Verstappennek ez már a nyolcadik idénye a Formula–1-ben, és ez idő alatt öt különböző csapattársa volt: Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon és jelenlegi, Sergio Pérez.

Max édesapja, Jos Verstappen a Formula–1 Magazine-nak adott interjújában beszélt fia fejlődéséről. A szintén korábbi versenyző édesapa úgy gondolja, hogy Max csapattársai közül Daniel Ricciardo emelhető ki: „Szerintem talán Daniel Ricciardótól tanult a legtöbbet. Daniel jó srác, remekül kijöttek egymással. Max akkor még fiatal volt, Ricciardo pedig az időmérőkön szörnyeteg” – fogalmazott Jos Verstappen.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Ricciardo 2023-ban távozik a McLarentől. Az ausztrál tárgyalásokat folytat a Mercedesszel, hogy jövőre a tesztpilótája lehessen.

Jos Verstappen kitért Ricciardo jelenlegi szenvedésére is (az ausztrál 18 futamon 29 pontot szerzett): „Szerintem akkor jobban feküdt neki az autó, most nem, és ez a problémája. Vannak dolgok, amelyek nem fekszenek Ricciardónak, ezért nem tud jobban teljesíteni. A fiatalok általában könnyebben alkalmazkodnak. Tudod, nem szabad elmozdítani az öreg fát. Néhány idősebb versenyzőnél – többek között nálam is – már kialakult egyfajta vezetési stílus, amelyen nagyon nehéz változtatni. Fiatalként ez könnyebb feladat” – zárta gondolatait Jos Verstappen.

2016-ban 17 futamon Ricciardo 220 pontot gyűjtött, míg Verstappen 191-et. Ekkor még Verstappen 4 futamot a Toro Rossóban teljesített. Az első teljes, 2017-es évben Ricciardo 200 pontot gyűjtve ötödik, míg Verstappen 168 ponttal a hatodik helyen végzett. Ezt követően minden csapattársát legyőzte az immár kétszeres világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik