F1: Mattiacci helyett Arrivabene a Ferrari csapatfőnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 13:09
null
Maurizio Arrivabene évek óta fontos szereplője az F1-nek, most kilép a háttérből (Fotó: Ferrari)
A Ferrari bejelentette, hogy Marco Mattiacci helyett Maurizio Arrivabene az új F1-es csapatfőnöke. Mattiacci áprilisban került a csapat élére Stefano Domenicali helyére, előtte a Ferrari észak-amerikai kereskedelmi vezetője volt. Arrivabene korábban a Philip Morris kereskedelmi és marketingigazgatója volt, ő kötötte meg a Ferrari egyik legnagyobb szponzori szerződését.

Az 57 éves Arrivabene 1997 óta dolgozott a Philip Morrisnál, emellett a Juventus független elnökségi tagja is. A Formula–1-ben otthonosan mozog, az FIA F1-es tanácsában 2010 óta ő képviselte a szponzorokat, azaz a szabályalkotáskor és a fontos döntések meghozatalakor is szavazattal rendelkezett.

„Azért döntöttünk Maurizio mellett ebben a fontos pillanatban, mert most olyan ember kell a Ferrari-istálló élére, aki nemcsak a Ferrarit ismeri jól, hanem a Formula–1-et irányító mechanizmust és a sikerhez szükséges feltételeket is – idézi a Ferrari közleménye Sergio Marchionnét, a Ferrari elnökét. – Maurizio évek óta közel áll a Ferrarihoz, a Formula–1-et bennfentesként ismeri, pontosan tudja, milyen kihívások előtt áll a Scuderia. Nagy rutinja van a gazdasági vezetésben is, nagyon örülök, hogy elfogadta a felkérésünket, és a csapat élére áll."

Mattiacci nemcsak az F1-es istállót hagyja el, hanem 15 év szolgálat után a Ferrari vállalattól is búcsúzik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik