F1: mást gondol a Ferrari esélyeiről az ex- és a mostani vezető

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 18:45
null
Mattia Binotto (középen) nem vár nagy előrelépést a csapatától 2021-ben (Fotó: AFP)
Eltérnek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi gyenge idény után mire lesz képes a Ferrari 2021-ben. Stefano Domenicali, a Formula–1 vezérigazgatója bizakodó, Mattia Binotto, az olaszok csapatfőnöke szerint viszont reálisnak kell lenni az esélyeiket illetően.

 

Az utóbbi évek messze legrosszabb eredményével zárta a 2020-as idényt a Ferrari, miután a konstruktőri táblázat csupán hatodik pozíciójában végzett az év végén. Azt már a gyenge szezonkezdet után elmondták a maranellóiaknál, hogy 2021-ben sem számítanak sokkal jobb teljesítményre, s Mattia Binotto bő két hónappal az új idény előtt fel is hívta a figyelmet erre.

„Reálisnak kell lennünk. Nem tudjuk hirtelen megszüntetni a lemaradásunkat a többiekhez képest. Ennek még nem jött el az ideje, és a technológiát tekintve is túl bonyolult a helyzet” – árulta el az olasz istálló csapatfőnöke.

A Ferrarinál korábban ugyanezt a pozíciót betöltő Stefano Domenicali ugyanakkor bizakodóbb a maranellóiak esélyeit illetően.

„Úgy vélem, a Ferrari idén jobb helyzetben lesz, mint amilyenben tavaly volt. Ez azért lesz így, mert most van idejük dolgozni az erőforrásukon. Persze csak a szabályok adta lehetőségeken belül – utalhatott az F1 új vezérigazgatója az istálló korábbi botrányára a nem teljesen szabályos motorjával kapcsolatban.Szükségünk van a Ferrarira a show-nkban, de főként úgy, hogy képes a jó teljesítményre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik