F1: Massa (le)lépett, mi következik a pilótapiacon?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 11:15
Felipe Massa visszavonulása után felgyorsulhatnak az események az F1-es pilótapiacon. A Williams-istálló szabad ülésére többen is pályáznak, de a Renault-nál is vannak csábító ülések.

A Williams-istálló várhatóan hamarosan bejelenti Valtteri Bottas szerződésének meghosszabbítását, de egy ülés így is felszabadul nála. Arra jelen állás szerint négyen pályáznak, állítólag Jenson Button, Felipe Nasr, Sergio Pérez és Lance Stroll egyike köt ki a grove-iaknál.

Buttonnak mennie kell a McLarentől, ahol nagy valószínűség szerint az újonc Stoffel Vandoorne váltja. Pérez megbízható pilóta, ráadásul pénzt is hoz magával Mexikóból. Stroll a Ferrarit elhagyva kötött ki a Williams utánpótlásprogramjában, és szintén sok pénzzel kecsegtet a szerződtetése. Nasr állt már a csapat alkalmazásában, tartalék pilóta volt, mielőtt aláírt a Sauberthez. Ő a legvégső esetben kerülhet a csapathoz.

A McLarennél egyszerű a kérdés, Button marad vagy jön Vandoorne?

A Renault az egyik autójában tapasztalt pilótára akar építeni, de ha Bottas marad a Williamnél, Pérez lesz az egyetlen mozdítható pilóta. Button újabb többéves projektbe aligha vág bele, de még ez sem elképzelhetetlen… Esteban Ocon a Manornál már a renault-s idényére készül, így nehéz Jolyon Palmer és Kevin Magnussen helyzete.

A Toro Rossónál Danyiil Kvjat hangulatától függhet, hogy marad-e, ha nem, akkor Pierre Gasly érkezhet Carlos Sainz Jr. mellé.

A Force Indiánál Sergio Pérez maradását is bejelentették, de a mexikói még nézelődik. Ha távozik, Alfonso Celis tarthatja ott a mexikói szponzorokat, vagy Pascal Wehrlein léphet szintet a Manorból a Mercedes segítségével.

A 2017-ES RAJTLISTA ALAKULÁSA
Mercedes
Lewis HAMILTON (brit) Nico ROSBERG (német)
Red Bull-TAG Heuer
Daniel RICCIARDO (ausztrál) Max VERSTAPPEN (holland)
FerrariSebastian VETTEL (német) Kimi RÄIKKÖNEN (finn)
Williams-Mercedes
Valtteri Bottas (finn) ? Pérez, Nasr, Button, Stroll
Force India-Mercedes
Nico HÜLKENBERG (német) ? Pérez, Wehrlein, Celis
McLaren-Honda
Fernando ALONSO (spanyol) ? Button, Vandoorne
Toro Rosso-Renault
Carlos SAINZ Jr. (spanyol) ? Kvjat, Gasly
Renault
? Magnussen, Ocon
? Palmer, Pérez
Haas-FerrariRomain Grosjean (francia) ? Gutiérrez
Sauber-Ferrari
Marcus Ericsson (svéd) ? Nasr
Manor-Mercedes
? Wehrlein ? Ocon
A vastag betűsöket hivatalosan bejelentették.
Akinél nemzetiség is szerepel, biztosra veheti a helyét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik