F1: Marko tisztázta a Gasly jövőjével kapcsolatos kérdéseket

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 10:00
null
Gasly erős versenyt futhatott volna, ám pont nélkül zárt (Fotó: AFP)
Pierre Gasly nem teljesített jó hétvégét az F1-es Német Nagydíjon, miközben márkatársa, Max Verstappen idénybeli második győzelmét aratta a Red Bull-lal. Már eddig is sok híresztelés jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a francia pilóta szerződését idő előtt felbonthatják a „vörös bikák", Danyiil Kvjat dobogója pedig még inkább felerősítette a távozásról szóló pletykákat. A gárda tanácsadója, Helmut Marko azonban elmondta, egyelőre nem gondolkoznak pilótacserén.

 

 

34. MAGYAR NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 1., 15.10 64. Belga Nagydíj
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj

Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat a hockenheimi futamon, a holland így idénybeli második győzelmét szerezte meg a Red Bull-lal és megerősítette harmadik helyét az egyéni vb-összetettben. Csapattársa, Pierre Gasly eközben felejthető hétvégét teljesített: a második szabadedzésen csúnyán összetörte az autóját, az időmérőn hiába érte el a negyedik legjobb időt, a pálya határait nem tartotta tiszteletben, így idejét elvették és a 8. rajtkockát szerezte meg, míg a versenyen összeért Alexander Albonnal és pont nélkül zárt, miközben Danyiil Kvjat a dobogón végzett a Toro Rossóval.

Az orosz remek szereplése pedig annak tekintetében volt érdekes, hogy a 2017-es idény közben épp Gasly váltotta a Red Bulltól korábban lefokozott pilótát a faenzaiaknál. Kvjat 2019-ben tért vissza az F1-be, illetve a fiókcsapathoz is, hogy aztán az idei évben erősebben teljesítsen, mint valaha.

Mivel Gasly továbbra sem hozza a várt teljesítményt, míg Albon és Kvjat is jól szerepel, versenyről versenyre erősödtek a pletykák, a francia ülése veszélyben van a Red Bullnál, és akár ugyanúgy lefokozhatják idény közben, mint annak idején Kvjatot.

SZAVAZÁS

Ki nyeri meg a hétvégi Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ebben az évben nem változtatunk, minden marad úgy, ahogy van – jelentette ki a „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko az Autosportnak, azonban amikor arról kérdezték, Kvjat egyre jobb teljesítménye nyomást helyez-e a franciára, egyértelmű választ adott. – Természetesen" – tette hozzá. A francia helyzetéről a csapatfőnök, Christian Horner is beszélt.

„Fent és lent. Remek időmérőt futott, aztán a versenyen nem sikerült túl jól a kiállása, hiszen gond volt a jobb hátsóval. Aztán még várnunk is kellett a kiengedésével, mivel az autók pont sorban jöttek be a bokszutcába. Ezt követően megkezdte a felzárkózást, és a futam utolsó újraindításánál még Sebastiant (Vettel) is megelőzte. Viszont ezután zsinórban három körben is hibázott az 1-es kanyarban, így többen is elmentek mellette. Aztán jött Albonnal az incidens, ami nyilván nem jött jól, hiszen sok pontot hozhattunk volna a Ferrarin. Azonban ahelyett, hogy 20 ponttal csökkentettük volna a hátrányunkat, csak 7 vagy 8 pontot (valójában 8-at – a szerk.) hoztunk" – mutatott rá arra, milyen jó lehetőségük volt.

„Kettős pontszerzések kellenek" – emelte ki, a Red Bullnak Gaslyra is szüksége van ahhoz, hogy képes legyen ledolgozni a 44 pontos hátrányát a Ferrarival szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik