F1: márciusban áll munkába a Mercedest elhagyó igazgató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.03. 16:41
Azt már közel egy hónapja tudni lehetett, hogy Paddy Lowe technikai igazgató elhagyja a Mercedest, de az autosport.com értesülései szerint a német istállót az elmúlt években három-három egyéni és konstruktőri címhez segítő szakember már márciusban átveszi Pat Symonds helyét a Williamsnél.

Paddy Lowe 2013 nyarán kezdte meg a munkát a Mercedesnél, ám az utóbbi időkben megromlott a viszonya Toto Wolff csapatfőnökkel, az elmúlt évek sikerei után ráadásul Lowe magasabb fizetést szeretett volna, amiről nem sikerült megállapodnia a két félnek. A brit szakember így nem sokkal Nico Rosberg visszavonulását követően bejelentette, hogy ő is elhagyja a Mercedest, és már akkor sejteni lehetett, hogy a Williamshez tart.

Ami pedig Paddy Lowe új szerepkörét illeti, állítólag nemcsak a Williams technikai részlegét irányítja majd, de az istálló vezetőségében is jelentős feladatot vállal vezető igazgatósági tagként. Feladatköre így jóval nagyobb lesz, mint elődjéé, a grove-i alakulattól a tavalyi szezon végén távozó Pat Symondsé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik