„A Red Bull akadémiájához tartozó összes pilótának szerződése van az istállóval. Közéjük tartoznak a Toro Rosso versenyzői is, akiket kölcsönadtunk, hogy fejlődjenek, és ha megfelelnek az elvárásoknak, az első csapatban is bemutatkozhatnak – mondta Horner. – Max sem kivétel, nincs betáblázva, mikor kerül fel az első csapathoz. Nem akarok a szerződése részleteiről beszélni, de azt elárulhatom, hogy hosszú távra szól, és a következő években kizárólag a Red Bull-családhoz tartozó istállók autóit fogja vezetni.”

A Mercedes és a Ferrari néhány hete még Verstappen megszerzésén versengett egymással, mert valós esély volt arra, hogy a Red Bull távozik az F1-ből.

A Mercedes 2014-bren szintén ajánlatot tett az akkor még a Formula–3-ban versenyző hollandnak, aki a Red Bull ajánlatát fogadta el, miután az osztrákok megígérték, már 2015-ben az F1-ben versenyezhet.

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke elmondta, ha a csapatnak lesz motorszállítója, és az F1-ben marad, a Verstappen, Carlos Sainz Jr. párossal folytatja.