F1: „Már csak a dátum és az aláírás hiányzik” – Wolff Hamilton szerződéséről

Vágólapra másolva!
2023.05.30. 13:45
null
Hamilton közel a szerződéshosszabbításhoz (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, nincs semmi valóságalapja annak, hogy a Ferrari ajánlatot tett Lewis Hamiltonnak, és megerősítette, közel már a szerződéshosszabbítás.

 

 

Mint ismert, a Daily Mail több brit és olasz forrásra hivatkozva az imolai verseny törlését követő napokban számolt be róla, hogy a Ferrari elnöke, John Elkann felvette a kapcsolatot Lewis Hamiltonnal, és 40 millió fontos ajánlatot tett neki. A hétszeres világbajnok már a múlt hétvégi Monacói Nagydíj sajtónapján cáfolta a híreszteléseket, és a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur is tagadta, hogy csapata ajánlatot tett volna a versenyzőnek, ugyanakkor megjegyezte, a rajtrácson minden egyes alakulat meg szeretné szerezni a britet.

A témával kapcsolatban természetesen megszólalt a Mercedest irányító Toto Wolff is, aki kijelentette, már nagyon közel vannak a hosszabbításhoz. „Már csak a dátum és az aláírás hiányzik a kontraktusról – jelentette ki az osztrák, akit a Channel 4 arról is faggatott, miért nem történt még Monacóban a szerződés véglegesítése, ha tényleg a tárgyalás ezen pontján járnak a felek. Az osztrák elmondása szerint ilyen jellegű találkozásra nem volt alkalmuk a hétvégén. – Nem igazán láttuk egymást az elmúlt napokban."

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Sainz 1:13.372
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.462
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.776
Időmérő: 1. Verstappen 1:11.365
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Alonso, 3. Ocon
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

A csapatfőnök később részletesebben is beszélt a ferraris pletykákról, illetve megosztotta, korábban paktumot kötöttek Hamiltonnal. „Nincsen semmi valóságalapja a ferraris híreszteléseknek. Pillanatnyilag nagyon elégedettek vagyunk a helyzetünkkel Lewisszal. Nem volt semmi buktató a tárgyalások során. Van egy paktumunk, igazából már sok-sok éve: nem beszélünk egyetlen másik versenyzővel sem, amíg nem hozunk döntést arról, hogy együtt vagy külön utakon folytatjuk-e."

„Szóval nem volt soha egy milliméternyi kétség sem afelől, hogy volt-e bármilyen tárgyalás. Valaki egyszerűen bedobta a sztorit, hogy szerepet játszhasson a tárgyalásban, ami igazából nem is az. Valójában csak leülünk az asztalhoz, és megmondjuk, min szeretnénk változtatni a szerződésben. Szóval nincs semmi ebben."

Wolff emellett arról is beszélt, hogy a kezdetek óta csupán apróbb részleteiben változott Hamilton kontraktusa. „Valójában már 2013-ban készen volt a szerződés. Sosem változtattunk túl sokat rajta."

Több forrás szerint a kontraktus időtartama jelentheti a gondot, ám a csapatfőnök nem kívánt belemenni a részletekbe. „Még nem szeretnék beszélni erről, Lewis és a csapat is a legjobbat szeretné egymásnak. Egyeztetünk a feltételekről, az opciókról, és ezekben teljesen egyetértünk. Tényleg csak azon megy az ötletelés, hogy mi a legjobb."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik