F1: Maldonado lesz Grosjean csapattársa a Lotusnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 17:20
null
Pastor Maldonado egy ponttal zárta a 2013-as idényt – jövőre többet remélhet (Fotó: Reuters)
A Formula–1-ben szereplő Lotus-istálló bejelentette, hogy a 2014-es idényben Romain Grosjean és Pastor Maldonado ül az autóiban.

Maldonado már a szezon közben bejelentette, hogy elhagyja a Williamst, de nem lehetett tudni, hogy a Lotushoz vagy a Sauberhez szerződik. A Lotus esetében szerződtetése az arab-amerikai Quantum befektetőtársaság és a tulajdonosok megállapodásán múlt, a Quantum ugyanis Nico Hülkenberget szerette volna, de mivel nem állapodott meg a Lotusszal, beleszólása sem lehetett a csapat ügyeibe.

A venezuelai versenyző szponzorai, elsősorban a PDVSA állami olajvállalat, 40 millió dollárral tudják támogatni éves szinten azt az istállót, amelynél az egyszeres futamgyőztes szerepel. Mivel Romain Grosjean a Brazil Nagydíj után azt nyilatkozta, hogy még semmi sem biztos a jövőjével kapcsolatban, felvetődött egy olyan megoldás, hogy Maldonado érkezik és a Quantummal is megállapodik a Lotus, így Hülkenberg is a csapatnál folytatja, s a francia marad hoppon, de ebből semmi sem lett.

Eric Boullier csapatfőnök a szerződtetés bejelentésekor természetesen nem Maldonado pénzét emelte ki, hanem azt, hogy 2005-ben a GP2-es DAMS-istállónál már a csapatfőnöke volt a dél-amerikainak, és nagyon elégedett volt vele. A Lotus a Twitteren a két GP2-es bajnok korai korszakából közölt nem éppen hízelgő fotót – ebben visszaköszön a két pilóta tavalyi általános megítélése is, amely szerint a mezőny rombolói voltak.

„Sohasem felejted el az első alkalmat” (Fotó: Twitter/@Lotus_F1Team)
„Sohasem felejted el az első alkalmat” (Fotó: Twitter/@Lotus_F1Team)

AZ ESET VIDEÓN

A középcsapatok közül már csak a Sauber és a Force India bejelentésére kell várni. Előbbinél állítólag Adrian Sutil és Esteban Gutiérrez, utóbbinál Hülkenberg és Sergio Pérez versenyez majd.

A 2014-ES RAJTLISTA
csapat
motor
pilóták
RED BULL Renault Sebastian Vettel (német) Daniel Ricciardo (ausztrál)
FERRARI Ferrari Fernando Alonso (spanyol) Kimi Räikkönen (finn)
MERCEDES Mercedes Lewis Hamilton (brit) Nico Rosberg (német)
LOTUS Renault Romain Grosjean (francia) Pastor Maldonado (venezuelai)
McLAREN Mercedes Jenson Button (brit) Kevin Magnussen (dán)
FORCE INDIA Mercedes ? ?
SAUBER Ferrari ? ?
TORO ROSSO Renault Jean-Éric Vergne (francia) Danyiil Kvjat (orosz)
WILLIAMS Mercedes Valtteri Bottas (finn) Felipe Massa (brazil)
CATERHAM Renault ? ?
MARUSSIA Ferrari Jules Bianchi (francia) ?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik