F1: Maldonado kikérte magának, hogy Verstappenhez hasonlítsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 17:26
null
Maldonado szerint nem helyes az összevetés (Fotó: AFP)
Az elmúlt hétvégén a belgiumi Spa-Francorchamps versenypályáján rendezték a hosszútávú sportautó-világbajnokság idénynyitó futamát, amelyen Pastor Maldonado az ötödik helyen végzett. A hétvége során a belga La Derniere Heure című lap feltette neki a kérdést: mit szól hozzá, hogy a Red Bull hollandjával hasonlítják össze. Nem feltétlenül értett egyet a kérdés felvetésével.

Nem indult valami fényesen a Red Bull pilótája, Max Verstappen szezonja, mert a fiatal holland az idén eddig mind a négy futamon vétett valami hibát, ráadásul három alkalommal ütközött valakivel. Ausztráliában megpördülése után lett a hatodik, Bahreinben Lewis Hamiltonnal ütközött, defektet kapott, és a harmadik körben váltója gondja miatt kellett feladnia. Kínában megint Hamiltonnal csatázott, járt a pálya szélén, majd Vettellel ütközött a hajtűkanyarnál. A legutóbbi futamon, Azerbajdzsában csapattársával, Daniel Ricciardóval ütközött, s mindketten feladni kényszerültek a futamot.

Éppen ezért rosszmájú drukkerek már elkezdték Pastor Maldonadóhoz hasonlítani, akinek 95 futama alatt számtalan koccanás, pördülés, baleset jutott osztályrészéül az F1-ben, és „kiérdemelte” a „Crashdonado” becenevet is. Azt nem tudni, hogy ez utóbbihoz mit szólt annak idején, az viszont biztos, hogy a Verstappennel való összehasonlítást kikérte magának a venezuelai, amikor a hétvégén rendezett spái WEC-futamon erről faggatták.

„Max fantasztikus pilóta, de még mindig nagyon fiatal, szóval teljesen normális dolog, hogy időnként elkövet néhány hibát. Rengeteg tapasztalatot kell még gyűjtenie, ezért nem helyes, hogy velem hasonlítják össze” – jelentette ki a venezuelai, aki a 2012-es barcelonai Spanyol Nagydíjon az évtized meglepetését szolgáltatta győzelmével.

Maldonado 2011 és 2015 között 96 versenyen szerepelt a Formula–1-ben, ám a 2016-os idény előtt személyes szponzora a PDVSA – a venezuelai állami olajtársaság – összeomlott, és nem támogatta tovább Maldonado F1-es pályafutását, akinek a helyét Kevin Magnussen foglalta el a Lotust felvásárló Renault-nál.

Ugyan a venezuelai nem adta fel, hogy esetleg visszatérjen az F1-be, jelenleg erre nem lát sok esélyt.

„Pillanatnyilag sajnos nincs szponzorom, és a hazám sem támogat úgy, ahogy az korábban megtörtént, ráadásul otthon nem az igazi a helyzet, de bízom a javulásban” – fogalmazott a venezuelai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik