F1: Majdnem elsírtam magam – Grosjeant kiengedték a kórházból

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 10:51
null
Grosjean három éjszakát töltött kórházban (Fotó: AFP)
A múlt hétvégi Formula–1-es Bahreini Nagydíjon órási balesetet szenvedő Romain Grosjean szerda reggel elhagyhatta a kórházat.

 

Romain Grosjeant még vasárnap szállították mentőhelikopterrel kórházba, hogy kisebb égési sérüléseit és megrándult bokáját kezeljék a horrorisztikus bukása után. Eredetileg kedden tervezték hazaengedni, ám a gyorsabb gyógyulás érdekében az orvosok fontosnak tartották, hogy további egy éjszakát eltöltsön a kórházban. A most hétvégi Szahíri Nagydíjon biztosan nem induló, de a jövő heti idényzáró Abu-dzabi GP-n már a mezőnybe visszavágyódó franciát helyi idő szerint 10 óra 30 perckor engedték ki.

Grosjeant helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perckor kiengedték a bahreini katonai kórházból. Három éjszakát töltött el ott a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt balesete után. Most privát kezelést fog kapni a kézfején keletkezett égési sérülésekre, és ez időre Bahreinben marad. Grosjean és az egész Haas-csapat nevében szeretnénk köszönetet mondani a BDF Kórházban mindazoknak, akik ápolták őt" – áll a csapat közleményében.

 

A csapat mellett Grosjean is jó hírekkel szolgált, a francia versenyzőnek már nem kell használni a teljes kötést.

A jobb kezem ma reggel. Nagyon boldog vagyok, hogy nincs többé szükségem a teljes kötésre, és használhatom az ujjaimat. Majdnem elsírtam magam. Egy győzelem a felépülés útján."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik