F1: Magnussen szerint Mick Schumacher megérdemli a versenyzőülést

Vágólapra másolva!
2022.10.21. 11:39
null
Kevin Magnussen (balra) szerint Mick Schumachernek jövőre is ülést kell kapnia az F1-ben (Fotó: AFP)
Kevin Magnussen, a Formula–1-es Haas istálló dán versenyzője szerint csapattársa, Mick Schumacher megérdemli, hogy a világbajnokság mezőnyében maradjon – írja az MTI.

A 30 éves pilóta erről Austinban, a hétvégi Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén beszélt, reagálva a Schumacher Formula–1-es jövőjét övező bizonytalanságra. A 23 éves német versenyző, a legendás hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, egyelőre nem rendelkezik szerződéssel 2023-ra, a Haas pedig még nem jelentette be, hogy ki lesz jövőre Magnussen márkatársa.

„Szerintem sokat fejlődött ebben az évben azután, hogy az elején úgy tűnt, nem igazán tetszik neki az autó és egy kicsit önbizalomhiányos is volt. De ezek idővel megoldódtak” – jelentette ki Magnussen, aki 22 vb-pontot gyűjtött eddig a mostani idényben, szemben Schumacher 12 pontjával.

„Később nagyon nehezen lenne legyőzhető számomra, de azt gondolom, ahogyan most vezet, már az alapján is megérdemel egy helyet a rajtrácson. Ugyanakkor ez nem az én feladatom, amit én tehetek, az annyi, hogy a legjobbakat kívánom neki” – fogalmazott a dán pilóta.

Mick Schumacher tavaly mutatkozott be a Formula–1-ben, és az első idényében nem szerzett pontot a Haas színeiben. Az idei Brit Nagydíjon nyolcadik, az osztrák futamon pedig hatodik volt, ugyanakkor a legutóbbi hét viadalon sem ő, sem pedig Magnussen nem tudott pontot szerezni a Haasszal.

A jövő évi mezőnyben már csak két versenyzőülés kiadó, a Haas mellett eddig a Williams is csak egy pilótát jelentett be hivatalosan, a thaiföldi Alexander Albont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik