F1: „Lewis tett róla, hogy Nico méltó világbajnok legyen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 16:04
null
Jacques Villeneuve szerint Nico Rosberg az idén bebizonyította, hogy világbajnok szintű pilóta (Fotó: Reuters)
Jacques Villeneuve szerint nem szabad kétségbe vonni, hogy Nico Rosberg megérdemelte a Formula–1 világbajnoki címét. Az 1997-es világbajnok szerint Lewis Hamilton tett azért, hogy Rosberg nagy bajnok legyen.

„Nagy verseny volt az idényzáró, Lewis mindent megtett, amit a sportszerűség keretein belül megtehetett – mondta Villeneuve a motorsport.com oldalnak. – Nagy show volt, egyedül a csapat utasításai rondítottak bele. Lewis semmi piszkos trükköt nem vetett be, rendben volt, ahogy vezetett. A Mercedesnek nem volt vesztenivalója, mindkét pilótája zseniális volt.”

Villeneuve-öt megkérdezték arról, hasonló esetben ő is ezt tette volna Damon Hill-lel?

„Mi az, hogy?! Sőt, még tovább mentem volna! Az utolsó versenyen a csapatod semmit sem veszíthet, ezért többé nem is számít a csapat. Ez az egyetlen alkalom, amikor a vezetőségnek hátra kell lépnie, és együtt élni a történtekkel” – mondta a kanadai, aki szerint Rosberg méltó a világbajnoki címre.

„Lewis tett róla, hogy Nico méltó világbajnok legyen. Nico okosan versenyzett, a szezon végén csak azt tette, ami szükséges volt a bajnoksághoz. Lewis későn ébredt, ez lett a veszte. A szezon felénél szembesült vele, hogy Nico tényleg gyors, hogy versenyképes. De már késő volt” – mondta Villeneuve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik