F1: Lewis Hamilton saját filmkészítő céget indít

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 11:25
null
Az első két Hamilton-film már úton van (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton a Deadline-nak jelentette be, saját filmkészítő céget alapít. Már az első projektjei között olyan húzóneveket láthatunk, mint Brad Pitt és a „Top Gun: Maverick” rendezője, Joe Kosinski.

Miután tulajdonrészt vásárolt a Denver Broncos amerikai futball csapatból, a hétszeres világbajnok tovább terjeszti portfólióját a Formula–1 világán kívül. Menedzsere, Penni Thow segítségével a Dawn Apollo Films nevezetű céget alkotják meg. Elmondásuk szerint annak reményében, hogy komoly értékekkel bíró történeteket meséljenek el.

A Mercedes versenyzője már kétfilmes szerződést kötött az Apple TV+-szal, amelyek biztosan hozzá közelálló témákat dolgoznak fel. Az egyik egy F1-film lesz, aminek főszerepét nem más, mint Brad Pitt kapta meg és az idei év legnagyobb kasszasikerének, a Top Gun: Maverick rendezője, Joe Kosinski igazgatja a produkciót. A másik projekt dokumentumfilm lesz, magáról Hamiltonról, a hosszú és rögös útról, amelyet megtett, hogy eljuthasson a hét vb-címig. Ezekre 2023 vége, illetve 2024 eleje körül számíthatnak a rajongók.

Az autóversenyző arról is beszámolt, hogy ugyan nem tervez még szerepelni színészként a filmekben, de azt sem jelentette ki, hogy erre soha nem kerül sor.

A sok autósporttól távol álló érdeklődésből akár arra is következtethetnénk, hogy ez akár már pályafutása végét is jelentheti, viszont ezeket a találgatásokat Hamilton gyorsan cáfolta.

„Legfőképp még mindig az autóversenyzésre fókuszálok. Sok volt sportolóval beszéltem, akik azt mondták, amint abbahagyták a pályafutásukat, összedőlt körülöttük minden. Tehát ezeknek a projekteknek köszönhetően, amikor én fejezem be a versenyzést – amit nem tervezek a közeljövőben –, már jó és stabil helyzetben érezhetem magam” – fogalmazott Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik