F1: Leclerc már aláírt, de Räikkönen pole-ja eltolta a bejelentést?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.02. 10:31
A Ferrari az Olasz Nagydíjon tervezte bejelenteni a jövő évi pilótafelállását, ám Kimi Räikkönen váratlan pole pozíciója áthúzta a számításait. Ugyanis a vezetőség nem akarta, hogy Charles Leclerc leigazolása elhomályosítsa a finn fantasztikus eredményét – értesült az Auto Motor und Sport.

Búcsút intenek a jelenlegi csapatuknak? (Fotó: AFP)
Búcsút intenek a jelenlegi csapatuknak? (Fotó: AFP)
Búcsút intenek a jelenlegi csapatuknak? (Fotó: AFP)
Búcsút intenek a jelenlegi csapatuknak? (Fotó: AFP)
Búcsút intenek a jelenlegi csapatuknak? (Fotó: AFP)


69. OLASZ NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 31., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Pérez 1:34.000
2. szabadedzés: 1. Vettel 1:21.105
SZEPTEMBER 1.,SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:20.509
időmérő edzés: 1. Räikkönen 1:19.119
SZEPTEMBER 2.,VASÁRNAP
15.10: a verseny (53 kör, 306.072 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 16., 14.10:Szingapúri Nagydíj
Szeptember 30., 13.10:Orosz Nagydíj
Október 7., 07.10:Japán Nagydíj

Sokáig úgy tűnt, Olaszországban újabb kérdőjel egyenesedhet ki az idei pilótapiacon, ám a bejelentés helyett inkább újabb pletykák kaptak szárnyra.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Ferrari közel állt ahhoz, hogy Monzában hivatalossá tegye a jövő évi pilótapárosát, de Kimi Räikkönen váratlan pole pozíciója miatt azt végül elhalasztotta.

Ugyanis a hírek arról szólnak, hogy az új vezetőség, Louis Camilleri és John Elkann hiába akarja megtartani Räikkönent, a gárda július végén elhunyt elnöke, Sergio Marchionne és Charles Leclerc között korábban született megállapodás okán mégis versenyzőcserére kerül sor.

A finn nagy eséllyel a McLaren felé veszi az irányt – amennyiben nem vonul vissza –, míg Leclerc saubereshelyére, bár Räikkönent is esélyesnek vélik a szakértők, Antonio Giovinazzi érkezése sokkal valószínűbb forgatókönyv.

Ha igazak a fentiek, akkor érdekes kérdés, mikor történik meg a bejelentés, hiszen Sebastian Vettel nem titkoltan Räikkönen maradását támogatja, és a jelenlegi kiélezett bajnoki párharcban egy ilyen döntés nagy hatással lehet a csapaton belüli hangulatra.

A Ferrari lépésére vár a Sauber is, Frédéric Vasseur elmondta, nem helyeznek plusz nyomást a maranellóiakra, de nem titok, tőlük függnek a pilótafelállásuk kapcsán.

Nem tudom, tavaly mikor jelentették be Kimit, de úgy hiszem, a szezon későbbi szakaszában. Daniel (Ricciardo) miatt most nem kell mindenkinek egy héten belül döntést hoznia" – magyarázta, majd arra is rámutatott, a Sauber egyébként sem szokott ilyen korán bejelentést tenni.

„Ha visszatekintünk, akkor még eléggé korán van. Tavaly és tavalyelőtt sem dőlt még el semmi a szezon ezen pontján. Fogalmam sincs, most nyáron mi történt, de eléggé őrület az egész" – utalt arra, hogy Ricciardo mellett Pierre Gasly, Fernando Alonso és Carlos Sainz Jr. jövője is a szünetben dőlt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik