F1: Latifi cáfolta a menesztéséről szóló pletykákat

Vágólapra másolva!
2022.06.13. 11:46
null
Latifi úgy készül, hogy az év végéig övé az egyik Williams (Fotó: AFP)
Az Azeri Nagydíj után maga az érintett, Nicolas Latifi cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint már a Brit Nagydíj előtt lecserélné őt a Williams az F2-es bajnok Oscar Piastrira.

Nicolas Latifi idei eredményei egyelőre elmaradnak a várakozásoktól, Mick Schumacher mellett ő az egyetlen, aki nem szerzett még pontot az állandó pilóták közül, ráadásul csapatának rendre súlyos anyagi károkat okozva töri össze az autóját. Ezért sem lehet meglepő, hogy már a monacói verseny után arról szóltak a pletykák, hogy Latifinek lassan „lefő a kávé”, és a Williams a Brit Nagydíjtól már az ausztrál Oscar Piastrit szerepelteti a helyén.

„Tudom, hogy az idény végéig én vezetem a Williamst, így nincs miről beszélni, nincs mit hozzáfűznöm” – jelentette ki határozottan a kanadai versenyző.

Piastri egyébként 2020-ban az F3-ban, tavaly pedig egy osztállyal magasabban, az F2-ben szerzett bajnoki címet, és jelenleg az Alpine és a McLaren tesztpilótája is.

Latifi cáfolata egyébként csak arra vonatkozik, hogy idény közben nem menesztik, ami azt jelenti, hogy ettől függetlenül még könnyen előfordulhat, hogy Piastri valójában a 2023-as idényben már a Williams versenyzője lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik