F1: Kubica újabb nagy lépést tesz a visszatérés felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 11:11
null
Robert Kubica a jövő héten is 2017-es autót tesztel – közel a visszatérés? (Fotó: AFP)
A Williams-istálló bejelentette, hogy Robert Kubicát is autóba ülteti a jövő hét végi abu-dzabi F1-es teszten, amelyen a lengyel pilóta kétszer is vezetheti a 2017-es autóját.

Kubica a vasárnapi idényzárót követően kedd délelőtt, majd szerda délután ülhet be az autóba, ami újabb jele annak, hogy a lengyel a legfőbb esélyes a 2018-as versenyzői állásra.

Az első nap délutánján Lance Stroll, a második délelőttjén az orosz Szergej Szirotkin köröz a fehér négykerekűvel.

Bár a teszt elsősorban arra szolgál, hogy a csapatok megismerjék a 2018-ra tervezett Pirelli-abroncsokat, Kubica bevetése beszédes.

A 2011-es ralibalesete során a jobb karját kis híján elvesztő lengyel az idén határozta el, hogy visszatér az F1-be. A nyáron előbb 2014-es, majd idei Renault-val tesztelt (a Hungaroringen), s miután eldőlt, hogy a franciáknál nem lesz helye 2018-ban, a Williams adott neki lehetőséget 2014-es autójában (újfent a Hungaroringen), illetve a jövő héten az ideiben is.

Kubica maga is belátja, hogy a jobb karja nem százszázalékos, és emiatt Felipe Massa mellett több korábbi pilóta is kétkedve fogadja esetleges visszatérését, amelyet Nico Rosberg segítségével próbál megvalósítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik